Askerliğe 20 yaşını bitirince mi gidilir?

Askere çok geç giden biri olarak kesinlikle derim ki eğer birşeyine engel değilse tam yaşında git gel.
Artık umudumuz o zamana kadar zorunlu askerliğin kalkması. Yok diyorlar hayat tecrübesi yok diyorlar vatanını koruma moruma len bırak len. Patates soyuyorsun tuvalet temizliyorsun komutana kölelik ediyorsun üstüne azar işitiyorsun. Köle gibi çalışıyorsun olum köle gibi. Ne hayat tecrübesi?
Çocukken bizde böyle şeyleri tekrar ediyorduk oysa ki alakası yok. Patates soyma olayı askere giden herkes sıra sıra patates soymuyor, sen gittiğinde zaten o işi yapan bir aşçı takımı var. Tuvalet temizleme, mıntıka gibi şeyler tabiki de birer sorumluluk. Bölüğüne göre belli sayılara ayrılıyorsunuz bir hafta bir kısmınız tuvalet temizliyor bir hafta diğeriniz mıntıkaya çıkıyor gibi. O tuvaleti temizlerken pis bulunca tuvaleti öyle bırakmaman gerektiğini anlıyorsun, bunu sana tuvaleti pis bırakıyorsun diye söylemiyorum ama genelde öyle bırakılıyor ilk zamanlar. Mıntıkaya çıkan tayfa sigara izmaritlerini tek tek toplayınca yere sigara izmariti atmaman gerektiğini anlıyorsun. Komutandan emir alma konusuna gelince öyle eskisi gibi değil artık, sen dağda komando değilsin ya da uzman çavuşluk yapmayacaksın sadece er olarak yapacaksın, alacağın bir emir yok, klasik yapılması gerekenleri yapacaksın o kadar. Sabah kalk iştima mıntıka kahvaltı yemek spor vesaire. Kimse seni özel olarak çağırıp şunu yap emrediyorum demeyecek yani. İnan bana okul hayatında daha çok emir almışsındır. O yüzden bu yanlış düşüncelerle düşünme askerliği. Seversin sevmezsin tabiki o senin bileceğin için.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı