Askerliğini denizci olarak yapmanın farkı nedir?

Re Malaka

Decipat
Katılım
21 Haziran 2021
Mesajlar
2.158
Makaleler
17
Çözümler
5
Yer
Rome
Denizci er olarak acemi birliğe teslim olacağım kısa süre içerisinde. Askerliğini bahriyeli olarak yapmış arkadaşlar var mı?
Bana üniformaları çok itici geldi. Kara ve havva kuvvetlerinden farkları nelerdir? Daha önce hiç denizci er olarak giden yakınım olmadı. Dolayısıyla çok şaşırdım ve bilgim de hiç yok.

Bilgisi olanlar varsa tecrübelerini dinlemek isterim.
 
İzmir Alaybey Tersanesinde denizciydim. Hatay'da biraz sıkıntı çekersin. Ama usta birliğine geçtiğinde biraz rahatlarsın. Subayların odalarına girerken çıkarken, komutanım beni çağarmışınız diye bile girsen ses etmiyorlar. Zorlamıyorlarda. Rahat o konuda. Ama dua et gemiye çıkmasın. Gemi motoruna sokarlar adamı. Allahtan kantinciydim. Yattım 1 sene :D
 
İzmir Alaybey Tersanesinde denizciydim. Hatay'da biraz sıkıntı çekersin. Ama usta birliğine geçtiğinde biraz rahatlarsın. Subayların odalarına girerken çıkarken, komutanım beni çağırmışınız diye bile girsen ses etmiyorlar. Zorlamıyorlar da. Rahat o konuda. Ama dua et gemiye çıkmasın. Gemi motoruna sokarlar adamı. Allahtan kantinciydim. Yattım 1 sene :D

Hocam Hatay çıktığını nereden bildiniz direkt? 😆 Acemi birlik sadece orada mı var yoksa? O zaman epey kalabalık bir birliktir diye düşündüm şimdi.

Anladığım kadarıyla denizci komutanlar pek de egoist olmuyorlar demek. Gemiye çıkma ihtimalim nedir bilemiyorum fakat yazıcı, şoför gibi görevleri kovalamayı düşünüyorum ben de. Yatmamak sorun değil de motor sesinden epey rahatsız olurum.
 
Mesleki görevleri acemi birliğinde kovalama. Çünkü usta birliğinde tekrar sana bir görev verecekler. Bütün angarya işlere koşar, boşa yorulursun söyleyim. Bir şey bilmezsen senin için daha iyi. Sadece eğitim, yemek, yat, üçlüsünde geçer. Zaten yılın bu zamanı çok da fazla sıcak olmaz. Rahat edersin. Şimdiden hayırlı tezkereler.

Hatayda taştan bir gemi
Bir daha gidersem.... beni
diye de bir söz var haberin olsun. 😀
 
Yazmak istedim ,2022 de gemici olarak yaptım 6 aylık askerliğimi.
Hatay / iskenderunda acemiliğini yaparsın ve inan alay mükemmeldir.Makara muhabbet geçer çavuşlar yalandan eğitim verir.İskenderunundaki alayın yemekleri çok iyidir çünkü bedelli askerlerle birlikte yaparsın acemiliği.Ortada kocaman pastahane, otomatlar falan buz gibi içecek içebilirsin mesela ardınada bir tane tiremusu patlatırsın 😁.

Usta birliğin açıklanır sonra,ben Aksaz deniz üssüne atandım.Türkiye nin en büyük deniz üssü.Vede herkes denizci adı altında karada bildiğin binada muhafız falan olarak yapıyor askerliği.

Ben ise malesef gemiye ''Yüzbaşı Naşit öngeren gemisine '' meslek askeri olarak atandım.Motor kazan dairesindeydi görevim.Mavi giyinirsin ve gemide yatıp kalkıyorsun.Berbat bir deneyimdir gemide yapmak.Hava sıcaklığı bilboardda görünür 56 derece sabit.Gemide olduğun için metalin içerisindesindir vede tencere misali pişersin.Yanlış anlama cidden pişersin günde 6 litre civarı su içersin.Çünkü 6 litre terliyorsun en aşağı.Ciddiyim bu arada.56 derece konusunda da ciddiyim.

Gün 24 saat ise 20sinde çalışırsın 4 saat uyuyabilirsen şanslısın.Ben mesela kazan dairesi sorumlusu, aynı zamanda ikmal sorumlusu, kantinci,çaycı,kamarot,temizlikçi,onbaşı,bulaşıkcı ve berberdim.Gemide herşey 2 kere yapılır 2 kere mıntıka yaparsın ''neta''.2 katıda nöbet tutarsın.2 yerine 4 saat nöbet tutarsın.1 çalışacağına 2 çalışırsın.Gemide komutanlarımız sağolsun devreciliğede çok önem verir.Devrecilik yıl 2024 tede hala var gemicilerde.20 kişilik işi 2 yada 3 kişi yaparsın .18 saat çalışır 4 saatte nöbet tutarsın.Özeti bu.Hak yiyenlerin ailelerinden çıksın inşallah.Diyeceklerim bu kadar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı