Askerlik erteletme

girdapp

Hectopat
Merhaba, internette bayağı bir araştırdım ama tam olarak net sonuca ulaşamadım maalesef umarım tam bilgi sahibi birileri vardır.

Sorum şu:

Ben 2 yıllık devlet (örgün öğretim) üniversitesi bitirdim 2021 yılında 2 yıllık tecilim vardı 2023 Aralık ayında bitiyor.
Bu sene 2023 YKS sınavına girdim, açık öğretim İşletme (Lisans) bölümü yazsam askerliğim tecil oluyor mu? Bu sorunun cevabını bir türlü bulamadım.

Normal devlet üniversitesi de yazabilirim ama okuyamam. O yüzden açık öğretim düşünüyorum.

Konu hakkında bilgi sahibi, yardımcı olabilecek birisi varsa yorumunu bekliyorum veya telefonla arayıp öğrenebileceğim bir işletme, birim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Okula kayıtlıyım diye tecil ettirmemezlik yapmayın benim başıma geldi kimlik sorgulamasında üniversiteye kayıtlı olduğum halde asker kaçağı diye kağıt imzaltırdılar dikkat edin.

Yeni konu açmayayım buraya yazayım bende.

2016 yılında 4 yıllık mühendislik programına kayıt oldum ve bir daha gitmedim.

Normalde 2028 yılında bitiyor tecil fakat 7 yıl sonra atılıyormuşum öyle yazıyor nette. 2016 + 7 bu yıl atılıyormuşum galiba.

Tecil işlemi nasıl yaptırabilirim?

Açık öğretim- örgün öğretim- ikinci öğretim fark etmiyor tecil hakkınız oluyor.

Bu sene 2023 YKS sınavına girdim, açık öğretim işletme (lisans) bölümü yazsam askerliğim tecil oluyor mu? Bu sorunun cevabını bir türlü bulamadım.

Normal devlet üniversitesi de yazabilirim ama okuyamam. O yüzden açık öğretim düşünüyorum.

Ön lisans okuyup lisans okursanız tecil hakkınız olur. Ancak tekrar ön lisans okuyum 2-2 4 yıl olsun derseniz tecil hakkınız olmaz. Lisans okuyup- yüksek lisans yaparsanız da tecil hakkınız oluyor. Sistem bir üstü okuma yoluyla tecil hakkı sunuyor. Diyelim ki 18 de ön lisans bölümüne girdiniz 20 de bitirdiniz okulunuzu. 28 yaşına kadar tecil hakkınız olmuyor yanılmıyorsam ek 2 yıl tecil sunuluyordu. Lisans için de öyle 18 de girdiniz 22 de mezun oldunuz 28'e kadar tecil hakkınız bulunmuyor. Ancak lisans için okulu bitirdikten sonra kaç yıl tecil hakkı sunuluyor onu tam hatırlamıyorum. Yanlış bilgi vermişsem düzeltiniz lütfen.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı