Askerlik hakkında mesaj geldi

Aynı yıl aynı ay ve hatta aynı gün doğmuşuz. Bana da mesaj geldi senin gibi üniversiteye de gitmedim henüz. Nasıl bir yol izledin.
En kısa sürede askerlik şubesine gidip erteleteceğim. Şuan işlerim var.

Sen 2003 doğumlu olduğun için 2026 yılına kadar ertelenecek askerlik görevin.
Hocam son olarak bir şey sormak istiyorum. Ben şuan öğrenci olarak gözükmüyorum. Bir sorun olur mu? zaten seneye YKS sınavına gireceğim. Bir sorun olmaz ise. Şubeye lise diplomamı ve kimliğimi götürmem yeterli mi?

Son düzenleme:

Hocam son olarak bir şey sormak istiyorum. Ben şuan öğrenci olarak gözükmüyorum. Bir sorun olur mu? zaten seneye YKS sınavına gireceğim. Bir sorun olmaz ise. Şubeye lise diplomamı ve kimliğimi götürmem yeterli mi?
Şubeye gitmeden e-devlet üzerinden de yapabilirsin ha yine de şubeden hallediyim dersen kimliğin yeterli olur.

19'umuza yeni girdik başımıza gelene bak. Bazı üniversite öğrencilerine de gelmiş sanırım bu mesaj.

Evet üniversiteye kayıt olmama rağmen bana da geldi e-Devlet üzerinden tecil etmeye kalkınca öğrenim kaydınız yoktur diyor saçma sapan sistem cidden. Gideceğim bende haftaya tecil ettirmeye.

Hocam, askerlik ile ilgili son durumunuz nedir?

Anladım, birkaç görsel göstereyim hocam, ilk görsel ikimiz için de eğer tecil ettirmezsek ne olacağını gösteriyordu. (2003 doğumluyuz.) İkinci görsel bu yılın duyurusu, üçüncü görsel de genel bilgilendirme. İkimiz de kendi askerlik çağımızı 3 yıl ilerlettik, bu durumda yoklama için 1 Ocak - 31 Aralık 2025'e kadar vaktimiz var diye düşünüyorum, sizce? Aslında görseller her şeyi anlatıyor ama sizin de fikrinizi merak ediyorum, aynı durumdayız o yüzden.

Dosya Ekleri

• sadasda.png
    sadasda.png
    14,9 KB · Görüntüleme: 27
  • nvnvbn.png
    nvnvbn.png
    51 KB · Görüntüleme: 33
  • 00image5420229.png
    00image5420229.png
    371,1 KB · Görüntüleme: 32
Anladım, birkaç görsel göstereyim hocam, ilk görsel ikimiz için de eğer tecil ettirmezsek ne olacağını gösteriyordu. (2003 doğumluyuz.) İkinci görsel bu yılın duyurusu, üçüncü görsel de genel bilgilendirme. İkimiz de kendi askerlik çağımızı 3 yıl ilerlettik, bu durumda yoklama için 1 Ocak - 31 Aralık 2025'e kadar vaktimiz var diye düşünüyorum, sizce? Aslında görseller her şeyi anlatıyor ama sizin de fikrinizi merak ediyorum, aynı durumdayız o yüzden.
2025'e kadar üniversite kaydı yaptırmaz isek mecbur gideceğiz. Eğer yaparsak otomatik olarak uzar diye biliyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı