Askerlik mesajı geldi

Lisedeyim bu arada EK-C2 Ünilerde veriliormuş sanırım.

Askerlik şubesi nasıl oluyor, tıpkı bankada ki gibi sıra numarası alıp bekleniyor mu?
Aynen. Gidip sıranı alıyorsun. Sıran gelince durumunu oradaki yetkili kişiye anlatıyorsun. Senden zaten okuduğuna dair belge isteyecektir. Belgeni verirsin.

Artık o tür SMS'ler gitmiyor bir yanlışlık olmuştur.
Buradan sorgulayın "Erteleme Nedeni" kısmının karşısında ne yazıyor söyler misiniz?

Merak edip kendime baktım. Öğrenci olduğum için 31/12/2022'ye kadar öğrenci olduğum sürece askerlikten muafım. Belgeyi biraz daha okuduğumda okulum bittiği zaman 2 ay içerisinde askerlik şubesine başvurmamı söylüyordu. Bir problem olmaz ise bu sene okulum bitiyor. Okulum bittiği gibi askere gitmek istemiyorum, biraz çalışıp işi öğrenmek ve piyasayı tanımak istiyorum. Acaba okul bittikten sonra toplam kaç yıl erteleyebiliyoruz biliyor musun?

Merak edip kendime baktım. Öğrenci olduğum için 31/12/2022'ye kadar öğrenci olduğum sürece askerlikten muafım. Belgeyi biraz daha okuduğumda okulum bittiği zaman 2 ay içerisinde askerlik şubesine başvurmamı söylüyordu. Bir problem olmaz ise bu sene okulum bitiyor. Okulum bittiği gibi askere gitmek istemiyorum, biraz çalışıp işi öğrenmek ve piyasayı tanımak istiyorum. Acaba okul bittikten sonra toplam kaç yıl erteleyebiliyoruz biliyor musun?
1 sene diye biliyorum en fazla. Onu askerlik şubesine gidip sormanız daha iyi olacaktır.

Aynı mesaj bana da geldi ama ben engelliyim napmam lazim ?
Askerlik şubesine gidip başvuru yapıyorsun.
Engelin olduğunu beyan ettiğin zaman seni en yakın askeri hastaneye yolluyorlar.
Muayeneni yaptırıp, heyetin karşısına çıkıp raporlarını alıyorsun.
Tekrar askerlik şubesine dönüyorsun.
Sana oradan askerlikten muaf raporu hazırlıyorlar.
Raporunu alıp hayata devam.

Aynen. Gidip sıranı alıyorsun. Sıran gelince durumunu oradaki yetkili kişiye anlatıyorsun. Senden zaten okuduğuna dair belge isteyecektir. Belgeni verirsin.
Teşekkürler, herhangi bir şey kimlik veya fotokopi isteniyor mu?
Bana mesaj salı günü geldi aradan bı kaç gün geçti Pzt. Gitmeyi düşünüyorum para cezası var mı?

Askerlik şubesine gidince orada seni yaka paça kışlaya götürmüyorlar. Rahat ol.

Üniversiteye kayıt olmama rağmen bende de böyle bir şey çıkmıştı. Problem etmiyordum çünkü, polis, jandarma yada asker; kim çevirirse çevirsin öğrenci olduğumu kanıtlayacak bir belgem vardı yanımda.

Boş zamanımda (il veya ilçe önemli değil) askerlik şubesine gittim, bir hata ver dedim, E-Devlet'ten üniversite öğrencisi olduğuma dair belgeyi çıkarttırıp gittim. Hallettiler, 31/12/2022'ye kadar tecil :)

Merhabalar, ben de 2 senedir asker kaçağı gözüküyordum (üniversite okumama rağmen). Bu sene tekrar mesaj geldi, öncelikle şunu belirteyim bunun bir cezası var ancak öğrenci olduğun sürece ödemiyorsun. Yani cezayı öğrenciliği bitmiş, askere gitmesi gereken ama gitmeyen kişiler ödüyor. O konuda için rahat olabilir. Bu sene gelen mesajın üzerine en yakın askerlik şubesine gittim. Geçen sene EK-C2 öğrenci belgesi istemişlerdi, bu sene tekrar belgesiz gittim. Sıra alıyorsun ve yetkili kişiye durumunu anlatıyorsun. Sonrasında askerliğini üniversiteye başladığın yıldan itibaren maksimum 7 yıl olacak şekilde erteliyorlar. Ben 2018 yılında üniversiteye başlamıştım. 2025 sonuna kadar muafım.
Uzun lafın kısası, gidip yaptırmaz isen başına bir şey gelmiyor. Ceza ödemiyorsun, bir iki kere polis çevirmişti, asker kaçağısın dediler. Okuyorum dedim bıraktılar. Yani bayağı normal bir durum.

Okuyorsan okuduğuna dair okuldan bir belge al ve bağlı bulunduğun askerlik şubesine git.
Başka bir şey isteniyor mu TC fotokobisi felan?
Yapılacak tek bir şeyin var. Müdür yardımcına gidip 'öğrenim durum belgesi' alıyorsun ve 'herhangi bir askerlik şubesine' gidip 'tecil' işlemi yaptırıyorsun. Başka hiçbir şey yapmana gerek yok.
Çok teşekkür ederim, bugün halletim o belgeyi lakin üstünde bu belgenin veriliş nedeni var o boş kaldı bir sıkıntı olur mu?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı