Askerlik mi normal üniversite mi?

quexemre

Decapat
Daha fazla  
Dostlar MSÜ kara astsubaylığı kazandım ama asker olmak istemiyorum. EA 250k yaptım şimdi bir üniversiteye gidip boş yere 4 yılda okumak istemiyorum. Siz ne dersiniz?
Üniversite olarak Mersin üniversite yönetim bilişim sistemleri veya Balıkesir havacılık yönetimi düşünüyorum.
Asker olunca iyi para var ama hiç sosyal hayatın olmuyor. Üniversiteye gitsem sosyal hayat olacak ama para olacak mı? Kararsız kaldım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Askerlik, doktorluk gibi bazı meslekler kesinlikle parası için yapılabilecek meslekler değildir. Lise zamanımızda hocamız askerlik düşünen arkadaş grubumuza bu işin ucunda hiç para olmasa üstelik sizden para alsalar yine yapar mısınız gibisinden bir soru sormuştu, böylece çoğu arkadaşım askerliğin ne kadar zor olduğunu ve sırf para için tercih edilmeyecek bir meslek olduğunu anlamış oldu.

Asker olunca sosyal hayat olmadığını düşünmeniz çok yanlış. O sadece üniversite okumadan asker olanlar için geçerli olabilir. Şu anda Deniz Harp'ta okuyan bir arkadaşım var her hafta Arma3 oynuyoruz.

Dostlar MSÜ kara astsubaylığı kazandım ama asker olmak istemiyorum. EA 250k yaptım şimdi bir üniversiteye gidip boş yere 4 yılda okumak istemiyorum. Siz ne dersiniz?
Üniversite olarak Mersin üniversite yönetim bilişim sistemleri veya Balıkesir havacılık yönetimi düşünüyorum.
Asker olunca iyi para var ama hiç sosyal hayatın olmuyor. Üniversiteye gitsem sosyal hayat olacak ama para olacak mı? Kararsız kaldım.
Astsubay ol askeriyenin içerisinde krallar gibi yaşa bence. Devlet senin patronun olsun.

Normal üniversiteyi tavsiye ederim.
Baktınız sivil hayatta işler yolunda gitmedi, dış alım ile subay olursunuz ya da astemenliğe başvurur iç alım ile geçersiniz.
Ben askerliğimi asteğmen olarak yaptım, sohbet ettiğim astsubaylar, uzmanlar; meslekteki herkes pişmandı :)

Balıkesir Havacılık olabilir ama Kara Astsubaylığı kazandıysan eğer ona yönelin isterseniz. Çünkü hem Balıkesirde o da hem şanlı bir meslek sizi bekliyor olucak. Yani Astsubay olmak varken diğerlerini boşverin bence.

Baktınız sivil hayatta işler yolunda gitmedi, dış alım ile subay olursunuz ya da astemenliğe başvurur iç alım ile geçersiniz.
Ben askerliğimi asteğmen olarak yaptım, sohbet ettiğim astsubaylar, uzmanlar; meslekteki herkes pişmandı :)
Dış Kaynak Üniversite bitincemi hocam.

Hocam astsubaylık yazmanı tercih ederim çünkü mezun olduğunuzda işiniz hazır eğer aklınızda asker olursam kısıtlanırım sosyal hayatım biter diye düşünüyorsanız hata edersiniz benim tanıdığım astsubay abilerim var ofiste sabah 9 akşam 5 çalışan tanıdıklarıma göre daha rahatlar

merhaba lisans mezunu olarak mı gittiniz askere? nasıl asteğmen oldunuz? bende olmak istiyorum da o yüzden sordum. yaşım 20 önlisanstan mezun oldum ama bir daha başka bir lisans okumayı düşünüyorum. asteğmen olarak gidebilir miyim askere?

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı