Askerlik nasıl ertelenir?

Erdem1O

Hectopat
Daha fazla  
Şu an 19 yaşındayım, meslek lisesinde 11. sınıfa gidiyorum. Normalde 2 yıl Anadolu Lisesi okumuştum. MESEM'e kayıt oldum ve liseye en baştan başlamak zorunda kaldım. Neyse, e-Devlet'te baktığımda yoklama süresi 7 ay diyor. Bir sorayım dedim; seneye 12. sınıf olacağım, tecil ettirebilir miyim ve nasıl ettireceğim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben şubeye gitmeden e-Devlet üzerinden yapmıştım. Okuduğun sürece ertelenebilir.

Hocam onu nasıl yaptınız bende erteleme gibi bir seçenek yok sadece yoklama başvurusu var sanıırm onu yaparsam askere gitmek istiyorum anlamına geliyor.

Okuduğuna dair bir belge ile askeri şubeye müracaat et, hallederler. Meslek lisesi olduğu için 25 yaşına kadar tecil ettirebiliyorsun.

Hocam aklıma bir şey takıldı kusura bakma sana sormak istedim şimdi seneye haziran ayında benim okul bitiyor okul bittigi gibi beni askere cagırmazlar değil mi 2027'de giderim en az.

Son düzenleme:
Hocam onu nasıl yaptınız bende erteleme gibi bir seçenek yok sadece yoklama başvurusu var sanıırm onu yaparsam askere gitmek istiyorum anlamına geliyor.

Hocam aklıma bir şey takıldı kusura bakma sana sormak istedim şimdi seneye haziran ayında benim okul bitiyor okul bittigi gibi beni askere cagırmazlar değil mi 2027'de giderim en az.
Yok, sene sonuna kadar yoklama işlemleri için süre verirler. Sen zaten bu sene sonuna halledersin erteletmeyi, sonraki seneyi düşünme.

Hiç hatırlamıyorum benimki karantina dönemine denk gelmişti sonradan değişmiş olabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı