Askerlik Ne Zaman?

SPHINXX

Hectopat
Merhaba şu an 2 yillik universitemin 2.yilindayim bu sene mezun olucagim. E devlette sorgulattigimda 2028 TARİHİNE KADAR ASKERLİK İLE İLİŞİĞİ YOKTUR. İfadesini gordum. Mezun olunca bu tarih degisirmi yoksa o tarihe kadar gitmek zorunda degil miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
2028 kadar yazarsa askerlik iliskisi yoktur yazdığına göre o tarihe kadardır. O tarihten sonra askere alım başlayacak yoklama yaptırman gerekecek.

Son düzenleyen: Moderatör:
Git yazıyı tekrar oku bakalım gerçekten öyle mi yazıyor, yoksa o cümlenin başında eğitim ile ilişiği kesilmediği sürece gibi bir şey mi yazıyor?
İkinci maddeyi de güzelce oku.

1. AŞAĞIDA KİMLİĞİ YAZILI YÜKÜMLÜNÜN ERTELEME ŞARTLARI DEVAM ETTİĞİ SÜRECE 31/12/2027 TARİHİNE KADAR
ASKERLİK İLE İLİŞİĞİ YOKTUR.
2. ERTELEME ŞARTLARININ SONA ERMESİ HALİNDE (MEZUN/TERK VB.) ERTELEME İPTAL EDİLECEKTİR. BU DURUMDA
E-DEVLETTEN VEYA EN YAKIN ASKERLİK ŞUBESİNDEN ASKERLİK İŞLEMLERİ İÇİN BAŞVURU YAPILMASI
GEREKMEKTEDİR.

Git yazıyı tekrar oku bakalım gerçekten öyle mi yazıyor, yoksa o cümlenin başında eğitim ile ilişiği kesilmediği sürece gibi bir şey mi yazıyor?

Ne yazdığını iyi biliyorum bilader. Askeriye o veriyi takip etmiyor. Mezun olunca o tarih değişmez. Sen gidip deklare etmediğin sürece o tarih öyle kalır.

O yazıda, "mezun olunca gelin bildirin ve askere gidin" demek istiyor. Ama ben bildirmiyorum, var mı itirazın? Belki o süreyi yüksek lisans veya doktoraya başvurmak için kullanacağım? Bu kimseyi ilgilendirmez.

Mezun olunca o tarih değişmez.
Sen gidip bozana kadar 2028 yılına kadar vaktin var.
Ha dersen ki ben beklemek istemiyorum, istediğin zaman tecilini bozabilirsin.
Yanlış cevap.

Ben de yeni mezunum. Mezun olduktan birkaç ay sonra o süre düşüyor. Mezun olduktan sonra sık sık kontrol et. Eğer düşmüş ise hemen tecil yaptır yaptıracaksan.

İstersen mezun olunca direkt askerlik şubesine git. Direkt sisteme düşürürler mezuniyetini.

Haziran ayında mezun oldum mezun olduğumda 2025 Aralık ayına kadar tecilliydim 6 ay sonra yani aralık ayında tekrar kontrol ettiğimde temmuz 2023'e çekmişler.

Kullanamazsın. Yasaya uygun olan bu değil. Gider benim eğitim tecilim bitti, normal tecil yaptırmak istiyorum dersin. O sürede de akademik kariyerine devam edersin. Karışan yok. Var olan tecilin amacı belli. Usülüne uygun kullanmanız bekleniyor.
Haziran ayında mezun oldum mezun olduğumda 2025 Aralık ayına kadar tecilliydim 6 ay sonra yani aralık ayında tekrar kontrol ettiğimde temmuz 2023'e çekmişler.

Resmi olarak mezun olduktan sonra askeriyeye giderek 2 sene daha tescil ettirme hakkın var. Ben akademik kariyer için çalışıyorum diye başvurursan tecili uzatabiliyorsun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı