Askerlik sağlık raporu e-Devlet'e ne zaman düşer?

Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 3060 12 GB, Ryzen 5 5600, GIGABYTE B550 GAMING X V2, 4X8 GB 3000MHZ RAM, CORSAIR RM750e PSU
Arkadaşlar merhaba. Askerlik için başvurdum, ancak geçmişte lenf kanseri geçirdiğim için hastaneye yönlendirildim. Bugün işlemlerimi tamamladım ve sağlık kurulunda heyete girdim. Heyete evrakları verdim; benimle hiç konuşmadılar, sadece kimliğime baktılar ve “tamam, çık” dediler.
Sonuçların e-Devlet'e düşeceği söylendi. Sizce e-Devlet'e düşmesi ne kadar sürer? Elverişli olup olmadığımı bu rapordan mı öğreneceğim?
Son olarak, bedelli askerlik yapmak istiyorum ve sanırım haziran sonunda bedelli ücretine zam gelecek. Diyelim ki rapor bir ayda çıktı ve “elverişlidir” denildi; Haziran ayında ödeme yaparsam zamlı tarifeden mi öderim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Rapor 1 ay falan sürmez 2-3 gün içinde düşer. Hatta daha o an düşüyor ama işlemesi uzun sürüyor. Geçmişte bu tarz bir rahatsızlığınız olduysa almayabilirler. Benim bir arkadaşım çocukluğunda lösemi geçirdi ve askerlikten muaf oldu. Tabii muayene sırasında "gitmek istiyorum" dediyseniz elverişli raporu verilmiş olabilir.

Rapor 1 ay falan sürmez 2-3 gün içinde düşer. Hatta daha o an düşüyor ama işlemesi uzun sürüyor. Geçmişte bu tarz bir rahatsızlığınız olduysa almayabilirler. Benim bir arkadaşım çocukluğunda lösemi geçirdi ve askerlikten muaf oldu. Tabii muayene sırasında "gitmek istiyorum" dediyseniz elverişli raporu verilmiş olabilir.

Ben hiçbir şey demedim. Muayenemi oldum doktor rapor yazdı. Remisyonda takip edilmektedir diye sonra o raporu heyete teslim ettim. Beni heyete çağırdılar gittim ve hiçbir şey demediler bana. Kimliğime baktılar tamam gidebilirsini sonuçlar e-Devlet'e ddüşecek dediler. Benden sadece orada muayene raporu ve patoloji raporumu aldılar.

Ben hiçbir şey demedim. Muayenemi oldum doktor rapor yazdı. Remisyonda takip edilmektedir diye sonra o raporu heyete teslim ettim. Beni heyete çağırdılar gittim ve hiçbir şey demediler bana. Kimliğime baktılar tamam gidebilirsini sonuçlar e-Devlet'e ddüşecek dediler. Benden sadece orada muayene raporu ve patoloji raporumu aldılar.
Heyet olduysa yüksek ihtimalle muaf olacaksınız diye düşünüyorum. Genelde çevremde böyle sonuçlandı. Eğer muaf olmazsanız sistem şöyle işliyor, sıralamanızı bekliyorsunuz muhtemelen Kasım celbi gibi anca gidersiniz.

Heyet olduysa yüksek ihtimalle muaf olacaksınız diye düşünüyorum. Genelde çevremde böyle sonuçlandı. Eğer muaf olmazsanız sistem şöyle işliyor, sıralamanızı bekliyorsunuz muhtemelen kasım celbi gibi anca gidersiniz.

Hocam eger muaf olmazaam bedelli yapacağım zaten. Direk odemeyi aninda yapabiliyorum değil mi rapor ciktiktan sonra.

Heyet belgeleri kontrol ediyor. Bir şey demiyor zaten. Mart ayında sağlık kuruluna göründüm. Sonuç 1 hafta sonra e-Devlet'e yansıdı.

Muaf mi tutuldunuz yoksa elverisli mi hocam.

Öyle olması lazım, tam olarak hatırlamıyorum o kısmı. Normal bir şekilde başvurup sonra bedelli seçeneğinden devam ediyorsunuz diye hatırlamaktayım.
E devletten direk bedelli diye basvurmustum. Amacim yeni zama kadar odemek

Technopat Haberler

Geri
Yukarı