Askerlik tecil işlemleri otomatik mi yapılıyor?

gkmahmut

Decapat
Katılım
31 Ekim 2020
Mesajlar
6
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle herkese selamünaleyküm,
2021 yılının 7.(Temmuz ayında/) 4 yıllık bir fakülteden(4 yıllık bir lisans programından) mezun oldum. Şu an 23 yaşındayım. Herhangi bir eğitim almıyorum ve de bir yerde çalışmıyorum. Şu an KPSS'ye hazırlanıyorum ve askerliğimi tecil ettirmek istiyorum. e-Devlet'ten askerlik durumu sorgulattığımda 2025'e kadar tecilli olarak gözüküyor. Fakat ben herhangi bir işlemde bulunmadım. Sadece sorgulama işlemi yaptırdım. Bazı farklı yerlerde okuduğum bilgiye göre sistem bunu otomatik yapıyormuş. Şu an ne yapmam gerekiyor? Bu işlerden pek anlayan birisi değilimdir. Yine eski kulaktan dolma bilgilerime göre bu tecil işlemini ne kadar geç yaparsak o kadar iyidir diyorlardı. Celp tarihi etkiliyormuş. Kulaktan dolma bilgilere pek güvenilmediği için sizlere sorma ihtiyacı duyuyorum :)
 
Vallahi benim bildiğim üniversiteden mezun veya işte kayıt sildirdigin zaman 2 ay içerisinde askerlik yoklama başvurusu yapmak gerekiyormuş, yoksa yoklama kaçağı olarak gozukuyormussun.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben mezun olduktan sonra gidip kendim yaptırmıştım. Ama sene 2012 idi tabii şimdi değişti mi bilemiyorum. Bağlı olduğun askerlik şubesine telefon edip sorabilirsin.
 
Msb'nin kendi sitesinde 4 yıllık mezunlar e-Devlet üzerinden yoklama yapmaya gerek kalmadan erteleme yapabilir yazıyor. Birebir dediği bağlantıyı izliyorum o dediği erteleme bölümü çıkmıyor. Askerlik durum bilgisi sorgulama diyorum 2025'e kadar tecilli gözüküyor. Askerlik şubesine gitmem gerekiyor galiba.
 
Onu gidip güncellemen gerekiyor. TC'ni şubeye söyledikten sonra sisteme mezuniyetini tanımlayacaklar. E-Devlet üzerinden de tecili yaparsın. Mezun olduğun tarihten 2 yıl sonrasına kadar tecilli olmuş olacaksın. Yani 07/2023'e kadar tecilli olmuş olacaksın.
 
Hocam bilgi almak için şubeyi aradım. Kütüğe göre o ilin askerlik şubesini aramamı istediler. Aradım şubeyi e-Devlet'ten tecil iptali yapmamı söylediler. Daha sonra e-Devlet üzerinden senin dediğin gibi erteleme başvurusu açarak halledebileceğimi söylediler. Fakat erteleme iptalini e-Devlet üzerinden yapmak istediğimde en yakın askerlik şubesine müraacat ediniz diyor. Her türlü şubeye gitmek gerekiyor galiba. Umarım kütüğe göre yine şubeye yönlendirmezler :D
 

Yeni konular

Geri
Yukarı