Askerlik Tecil İşlemleri

Bende 2015 girişliyim okulum uzadı e-devletten baktığımda 2022 gözüküyordu ama sınıf tekrarı gibi bir muhabbetlerden erkene çekmeleri gibi bir durum olur mu sizce? Yoksa tam tersi o öyle olunca mı tecil uzamış oldu?

Kaçak olma gibi bir durum söz konusu değil, yeni sistemde üniversiteye kayıt olduğun tarihten itibaren 7 yıllık bir hak tanınıyor zaten. Benim girişim 2013 Eylül, dolayısıyla 2020 Aralık ayına kadar hiçbir şey yapmama gerek yok. Bilip bilmeden yorum yapmayın lütfen.

Lisans mezunu iseniz başka bir lisans programina kayıt yaptırıp tecil işleminde bulunamıyorsunuz artık. Yüksek lisans programları için geçerli bahsettiğiniz ekstra tecil hakkı. Bu yaz o yola başvuracağım gibi...
Ben de bu sabah öğrendim. 2021 KPSS çalışıyorum. Sınav muhtemelen 2021 Temmuz, Ağustos aylarında olacak ve benim tecilim 2021 haziran ayında bitiyor. Ne yapacağım hiç bilmiyorum... Tezsiz yüksek lisans programlarına baktım da fiyatları aşırı uçuk. Para vermek gerekiyor. Ne yapacağım...

Son düzenleme:
Ben de bu sabah öğrendim. 2021 KPSS çalışıyorum. Sınav muhtemelen 2021 Temmuz, Ağustos aylarında olacak ve benim tecilim 2021 haziran ayında bitiyor. Ne yapacağım hiç bilmiyorum... Tezsiz yüksek lisans programlarına baktım da fiyatları aşırı uçuk. Para vermek gerekiyor. Ne yapacağım...

Ben araştırdım mezun olunca belgeyle askerlik şubeye gidip 2 yıl daha tecil ettirebiliyormuşsunuz.

Askerlik şubesine gidip, oradan bilgi almanız en doğrusu olur. Asker kaçağı durumundaysanız, ilk polis kontrolünde ağır para cezası veriyorlar ve direk olarak yolluyorlar. Fakat gidip, durumu öğrenirseniz sizi bir sonra ki döneme yazıyorlar.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı