Askerlik tecili otomatik mi yapacak?

İbrahim5433

Hectopat
Daha fazla  
2 yıllık MYÖ üniversitemi bitirdim ve DGS ile 4 yıllık üniversiteye geçiş yaptım, ve okul beni 2. sınıftan başlattı (normalde 3. sınıftan başlamam gerek, bazı okullar bunu yapıyor) buraya kadar bir sorun yok, şu an 1 sene daha okulum var, yeni sene için kayıt işlemini de yaptım, fakat e-Devlet'ten baktığımda tecil işlemim 1 ay 3 gün sonra bitiyor gösteriyor? Normalde otomatik olarak tecil olması gerekmez miydi? Aktif olarak öğrenci olduğum için? Ya da 1 aylık tecil süresi bittiği zaman otomatik olarak yeni bir techil mi olacak? Bir de erteleme sebebi olarak MEZUN/TERK erteli yazıyor bu ne demek tam olarak bilen aydınlatırsa çok sevinirim, teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Okulunla görüş okulun bu bilgiyi güncellemesi lazım. Önlisans bittikten sonra 2 yıl daha erteleme hakkın var. Mezun/terk o ertelemeyle gözükür. O ertelemenin okul sebebiyle devam etmesi için lisans okuman lazım. Okula zaten kayıtlıysan okul bu bilgiyi günceller.

arkadaşlar benimde sorum şu ben liseyi yeni bitirdim mezun oldum ve 2004 doğumluyum e devlette bana 5 yıl 6 ay erteleme yapıldı diyor fakat ben hiç bir şey yapmadım sistem kendi kendine 5 yıl erteleme yapmış sadece eğer istersem kendim başvurarak askere gidebilirim. bundan 2 hafta önce 5 ay içinde başvuru yapmam gerektiği yazıyordu fakat bugün baktım 5 yıl olmuş.

Arkadaşlar okul ile yaklaşık 1 hafta görüştüm bana okulun bu verileri sıklıkla topladığını ve gönderdiğini, e devlet sistemini ara ara takip etmem gerektiğini söyledi ama 1 haftadır çıt yok tecil süremin bitmesine 7 gün kalmış gözüküyor, bir sorun çıkar mı acaba süre bitince

Arkadaşlar okul ile yaklaşık 1 hafta görüştüm bana okulun bu verileri sıklıkla topladığını ve gönderdiğini, e devlet sistemini ara ara takip etmem gerektiğini söyledi ama 1 haftadır çıt yok tecil süremin bitmesine 7 gün kalmış gözüküyor, bir sorun çıkar mı acaba süre bitince
Evet kaçak gözükürsün askerler kapına geliyor.

Yok kankalar okuldan hayır yok 7 gün sürem kaldı, hangi belgeler gerekiyor tam olarak öğrenci belgesi dışında tecil için, internette pek bulamadım çok karışık, kendim gidip edeyim bitsin

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı