Askerlik yaparken farklı birliğe gidilebilir mi?

Spookd

Decapat
Daha fazla  
Şu anda askerlik görevimi yerine getiriyorum ve bazı sıkıntılar yaşıyorum. Buradaki birliğimi değiştirmek için herhangi bir imkanım var mıdır sizce, isteyerek başka bir yere sürgün filan edilebilir miyim? Bu konuda bir taktik ya da tavsiye verebilecek biri var mıdır? Bu tarz bir şey yaşayan varsa anlatabilir mi ayrıca babam vefat etti. Evin tek erkek çocuğu olduğum için, askerlik görevimi yaşadığım şehre yakın bir yere aldırabilir miyim?

Şu anda askerlik görevimi yerine getiriyorum ve bazı sıkıntılar yaşıyorum. Buradaki birliğimi değiştirmek için herhangi bir imkanım var mıdır sizce, isteyerek başka bir yere sürgün filan edilebilir miyim? Bu konuda bir taktik ya da tavsiye verebilecek biri var mıdır? Bu tarz bir şey yaşayan varsa anlatabilir mi ayrıca babam vefat etti. Evin tek erkek çocuğu olduğum için, askerlik görevimi yaşadığım şehre yakın bir yere aldırabilir miyim?
Galiba gidilmiyordu benim Babam zamanında Bölük birliğindeydi ama sen ginede sorabilirsin.

Kolordu gibi büyük birlikler kendilerine bağlı diğer ufak birliklerden asker seçmeleri yapıyor. Benim usta birliği Şanlıurfa'ya çıkmıştı, 2 ay orada kaldıktan sonra Diyarbakır 7. Kolordu'dan seçmeler için gelmişlerdi seçilenlerden birisi de bendim. Askerliğin kalanını Diyarbakır'da yaptım.

Ama öyle benim askerlik Van'a çıktı beni İstanbul'a alın falan, tatil yapmaya gitmiyorsun kimse sallamaz.

Kolordu gibi büyük birlikler kendilerine bağlı diğer ufak birliklerden asker seçmeleri yapıyor. Benim usta birliği Şanlıurfa'ya çıkmıştı, 2 ay orada kaldıktan sonra Diyarbakır 7. Kolordu'dan seçmeler için gelmişlerdi seçilenlerden birisi de bendim. Askerliğin kalanını Diyarbakır'da yaptım.

Ama öyle benim askerlik Van'a çıktı beni İstanbul'a alın falan, tatil yapmaya gitmiyorsun kimse sallamaz.
Bende şuan kolorduya bağlı bir birlikteyim belki konuşup kolorduya geri yollarlar beni☺️

Ben de şuan kolorduya bağlı bir birlikteyim belki konuşup kolorduya geri yollarlar beni☺️

Meslekçi soruyorlar çoğu vakit. Örneğin araç tamirinden ve makanikten anlıyorsan %99 alıp garaja verirler, bilgisayardan anlıyorsun yazıcı pozisyonu için çekerler, yemek işinden anlıyorsan mutfağa yollarlar.

Kolordu vasıfsız elemanı kolay kolay seçmez o yüzden seçmeler olursa sorduklarında anladığın bir iş varsa yapıştır direkt. Bir keresinde bölükte "akvaryum işlerinden anlayan var mı?" diye sordular kimseden ses çıkmadı ben dedim "çocukken balık bakmıştım ama" adamlar direkt alıp binbaşının yanına götürdüler. Tek yaptığım 1 ay boyunca balıklara günlük yem atmaktı. Öyle bir soruyorlar ki sanırsın akvaryum sistemi kurduracaklar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı