Askerlik yaşı geldikten sonra üniversiteye kayıt olunur mu?

ybabayigit34

Hectopat
Daha fazla  
Dostlar selam,

23 yaşıma girdim ve askerliğim geldi. Tecil ettirmek için açık lise kayıdımı yeniledim ama yaşımdan dolaylı hakkım bittiği için tecil ettiremiyorum.

Sınav vaktine kadar kaçak gezip sonra üniversiteye kayıt olabilir miyim? Böyle bir şey mümkün mü? Kayıt olduktan sonra tecil ettirebilir miyim? Ceza vesaire mühim değil.

Rica ediyorum biri yapmam gerekenleri düzgünce açıklarsa çok sevinirim.

Evet tecil ettirebilirsiniz.
Sadece sınava girip okulu kazanmam yeterli mi?

Vallaha benim ev arkadaşım yapmıştı siz nereden olmadığını öğrendiniz acaba ?
İnternetten araştırdım, üniversite kayıt yaptırırken askerlik durum belgesi istiyormuş. Kaçak şekilde kayıt olmuyormuş diye yazıyor ama birçok kişi kayıt yaptırdığını söylüyor.

Sadece sınava girip okulu kazanmam yeterli mi?

İnternetten araştırdım, üniversite kayıt yaptırırken askerlik durum belgesi istiyormuş. Kaçak şekilde kayıt olmuyormuş diye yazıyor ama birçok kişi kayıt yaptırdığını söylüyor.

Okula kayıt yaptıracaksınız, öğrenci işleri tecil işlemini yapıyor sizin yerinize. Ceza varken yaparlar mı o konuda net bilgiyi askerlik şubesi ya da öğrenci işleri verir.

Tabii kide forumu kapatmayalım ama elemanın konusu askerlik ayrıyeten hazırlanmış olduğu bir sınavım var diyor bu kadar mühim bir konuyu forumlardan bilgi ummak faydalı geliyorsa buyurun hocam.

Sınavada hazırlanmışsınız, bak umarım istediğiniz gibi olur.

Kaçak durumda olmam bir şeyi değiştirmez değil mi?
Sorun olacağını sanmıyorum ama doğru bilgiyi askerlik şubesi ya da öğrenci işleri verir. Üniversiteye kayıt olur e-devlet üzerinden. Kaçak olmanız durumunda günlük para cezası işliyor, şehirlerarası yolculuklar asker çevirirse askere alınırsınız başka sorun olmuyor ki.

"7179 sayılı askeralma Kanunu'nun 20'nci madde 2'nci fıkra C bendi gereğince; okula kayıt tarihinden önce yoklama kaçağı veya bakaya durumunda olanların askerlikleri ertelenmemektedir. Üniversiteye kayıt olabilmeniz için askerlik şubesince tarafınıza askerlik durum belgesi verilir ancak, öğrenime başlangıç tarihinden önce yoklama kaçağı olmanız sebebiyle askerliğiniz ertelenmez." MSB'nin resmi sitesinden alıntıdır.

Sorun olacağını sanmıyorum ama doğru bilgiyi askerlik şubesi ya da öğrenci işleri verir. Üniversiteye kayıt olur e-Devlet üzerinden. Kaçak olmanız durumunda günlük para cezası işliyor, şehirlerarası yolculuklar asker çevirirse askere alınırsınız başka sorun olmuyor ki.

"7179 sayılı askeralma Kanunu'nun 20'nci madde 2'nci fıkra C bendi gereğince; okula kayıt tarihinden önce yoklama kaçağı veya bakaya durumunda olanların askerlikleri ertelenmemektedir. Üniversiteye kayıt olabilmeniz için askerlik şubesince tarafınıza askerlik durum belgesi verilir ancak, öğrenime başlangıç tarihinden önce yoklama kaçağı olmanız sebebiyle askerliğiniz ertelenmez." MSB'nin resmi sitesinden alıntıdır.

Benim buradan anladığım, askerlik durum belgesini alıp okula kaydını yaptırabilirsin ama okul durumundan dolayı tecil yaptıramazsın ve kaçak durumda olmaya devam edersin. Dersine çalış, okulunu kazan. Askerliğini yaptıktan sonra oku diyor yani.

Son düzenleme:
Dostlar selam,

23 yaşıma girdim ve askerliğim geldi. Tecil ettirmek için açık lise kayıdımı yeniledim ama yaşımdan dolaylı hakkım bittiği için tecil ettiremiyorum.

Sınav vaktine kadar kaçak gezip sonra üniversiteye kayıt olabilir miyim? Böyle bir şey mümkün mü? Kayıt olduktan sonra tecil ettirebilir miyim? Ceza vesaire mühim değil.

Rica ediyorum biri yapmam gerekenleri düzgünce açıklarsa çok sevinirim.

Hocam ne yaptınız?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı