Askerlik yoklama dönemine 3 ay kala nasıl ertelenebilir?

janeh

Decapat
Daha fazla  
İyi günler, kafam o kadar karışık ki ne yapacağımı bilemiyorum. Öncelikle 24/09/2002 doğumluyum, YKS 2025'e gireceğim ve 31/12/2024 tarihinde ertelemem bitiyor. Bugüne kadar bu konuyla ilgilenmedim, ama şu an kafam allak bullak. Hiçbir şey yapmazsam yoklama kaçağı mı oluyorum, yoksa bir yerlere gitmem gerekiyor mu? Sınava girebilmek için yoklama kaçağı olmadan ne yapmam gerekiyor, yoksa askere gitmek zorunda mıyım? Liseyi 2021 yılında bitirdim.

Dosya Ekleri

• IMG_2345.jpeg
    IMG_2345.jpeg
    271,9 KB · Görüntüleme: 129
Merhaba

Eğer herhangi bir tecilin yok ise erteleme yapamazsın. Ve herhangi bir işlem yapmazsan ( 3 ay içinde ) yoklama kaçağı durumuna düşeceksin. Sınava girmeyi çok fazla kafana takma başvurunu askeriyede yapabilirsin ve askerdeyken'de sınava girebilirsin bu herhangi bir problem yaratmıyor.

Merhaba

Eğer herhangi bir tecilin yok ise erteleme yapamazsın. Ve herhangi bir işlem yapmazsan ( 3 ay içinde ) yoklama kaçağı durumuna düşeceksin. Sınava girmeyi çok fazla kafana takma başvurunu askeriyede yapabilirsin ve askerdeyken'de sınava girebilirsin bu herhangi bir problem yaratmıyor.
Tecil derken ileri tarihe öteleme mi tam hakim değilim konuya hiç tecil yapmadım

Sanırım daha önce 1 kez tecil ettirdiniz. Yoksa liseden 1 sene sonra askere gitmeniz gerekiyor diye biliyorum. En azından benim öyle olmuştu. Ve yanlış hatırlamıyorsam 2 sene de tecil ediyorlar. Yani liseden mezun olduktan sonra 3 yıl süreniz oluyor. Ve sizin de tam 3 sene olmuş. Bu tecil işleri kurallara çok mu sadık yoksa "ben üniversite sınavına hazırlanıyorum" derseniz sizin askerliği yine ertelerler mi bilene sormak lazım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı