Askerlik yoklama ve tecil işlemleri nasıl yapılır?

Worsyy

Centipat
Daha fazla  
Dostlar merhaba, 19 yaşındayım, 2006 şubat doğumluyum. 2024 Haziran ayında özel liseden mezun oldum ancak üniversite sınavım istediğim gibi geçmediği için mezuna kaldım. Bu sene bazı sebeplerden dolayı sınava giremedim ama seneye girmeyi planlıyorum. 2-3 ay önce yoklama kağıdı geldi ve ayın 8'ine kadar yoklama işlemlerini yapmam gerekiyor. Askerliğimi tecil ettirmek istiyorum.
Sorum şu: Öncelikle yoklama başvurusunu mu yapmam gerekiyor, yoksa yoklama başvurusu sırasında askerlik tecil işlemi de yapılıyor mu? Yoksa doğrudan askerlik şubesine mi gitmem gerekiyor tecil için?

Son düzenleyen: Moderatör:
e-Devlet üzerinden askerliğini tecil ettirebiliyorsun. Bazen e-devletten bu işlem yapılamıyor ve askerlik şubesine gitmek gerekiyor. Eğer durum öyleyse lise diplomanı alıp askerlik şubesine giderek askerliğini iki yıl tecil ettirebilirsin

Buradan mı yapmam gerekiyor tecil işlemini

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250524_044726_Chrome.jpg
    Screenshot_20250524_044726_Chrome.jpg
    103 KB · Görüntüleme: 17
Milli Savunma Bakanlığı ---> Askerlik Erteleme Başvurusu şeklinde bakabilir misin? Eğer çıkmıyorsa diploman ile askerlik şubesine git. 10 dakika içinde tecilini gerçekleştiriyorlar.
Tamamdır teşekkür ederim

Milli Savunma Bakanlığı ---> Askerlik Erteleme Başvurusu şeklinde bakabilir misin? Eğer çıkmıyorsa diploman ile askerlik şubesine git. 10 dakika içinde tecilini gerçekleştiriyorlar.

Peki ilk yoklama başvurusunu mu yapmalıyım yoksa tecil işlemini mi?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı