Askerlik yoklaması Aralık 15-16'da yapılabilir mi?

Hocam ailemin kararı üzerine gidemiyorum. Buraya ailemden birileri gelecek onlarla halledersin denildi. Benim de elim çok kez gitti ama beklemezsem şimdi kendi başına iş yapma falan uğraşılmaz yani :) Askerde de yanıma gelecekler galiba ahahsahhad

Yerinde olsam şu an başvuruyu yapar arkama yaslanırım. Onlar mı gidiyor askere sen mi? Ailevi durumlarını bilmiyorum ama askerlik bu, tatil değil. Enin de sonunda gideceksiniz zaten. Ne kadar erken giderseniz hayatınız için o kadar iyi olur.

Yerinde olsam şu an başvuruyu yapar arkama yaslanırım. Onlar mı gidiyor askere sen mi? Ailevi durumlarını bilmiyorum ama askerlik bu, tatil değil. Enin de sonunda gideceksiniz zaten. Ne kadar erken giderseniz hayatınız için o kadar iyi olur.
Kesinlikle! Aynı şeyi düşünüyorum. Aradan çıkartmak istiyorum hızlıca önüme bakabileyim diye ama ailem birkaç gün daha beklememe neden oluyor. Ama zaten üniversite sınavı fiyaskolarından çok göz üstündeyim her ne kadar aksi belirtilse de o yüzden sanırım sabredeceğim :))

@KARA1964
Başta e-Devlet başvurusu yapıp belli soruları cevaplıyorsunuz, sonra sistem size zaten sağlık muayenesi yaptırın diyor. Gidip yaptırıyorsunuz sonra tekrar e-Devlet üzerinden tercih vb. yapıp başvuruyu tamamlıyorsunuz. 2-3 gün içinde sevk bekleniyor durumuna geçiyor sonra tek yapılacak şey beklemek.

Benim tecilim bu ay sonu bitiyor 20 Aralık günü yoklama başvurusu yaparsam ve mayıs ayı çıkarsa ben bu celp tarihini kasım ayına kadar erteleyebiliyor muyum?

Hayır tecilin bitmesini bekleyin tecilin bittiği yılın sonuna kadar yoklama süresi verirler. Muhtemelen 2026 sonuna kadar süre verecekler size de, Kasım'da gitmek için Haziran-Ağustos arası başvuru yaparsınız.
Ama kontrol edin, süre vermezlerse bakaya düşer günlük ceza yersiniz. Bakaya düştüğünüz an başvuru yapın boşa ceza yemeyin. Aralıkta bittiği için teciliniz biraz ortada kalıyorsunuz kesin bir şey söylenemez. Normalde mesela Haziran'da bitti diyelim tecil, 31 Aralık'a kadar süre verilir ve bakaya cezası kesilmez, sizinki sınırda olduğu için bekleyip görün bozarsanız Mayıs'ta gidersiniz kesin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

• Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
    Yukarı