Askerlik yoklaması Aralık 15-16'da yapılabilir mi?

Hocam ailemin kararı üzerine gidemiyorum. Buraya ailemden birileri gelecek onlarla halledersin denildi. Benim de elim çok kez gitti ama beklemezsem şimdi kendi başına iş yapma falan uğraşılmaz yani :) Askerde de yanıma gelecekler galiba ahahsahhad

Yerinde olsam şu an başvuruyu yapar arkama yaslanırım. Onlar mı gidiyor askere sen mi? Ailevi durumlarını bilmiyorum ama askerlik bu, tatil değil. Enin de sonunda gideceksiniz zaten. Ne kadar erken giderseniz hayatınız için o kadar iyi olur.

Yerinde olsam şu an başvuruyu yapar arkama yaslanırım. Onlar mı gidiyor askere sen mi? Ailevi durumlarını bilmiyorum ama askerlik bu, tatil değil. Enin de sonunda gideceksiniz zaten. Ne kadar erken giderseniz hayatınız için o kadar iyi olur.
Kesinlikle! Aynı şeyi düşünüyorum. Aradan çıkartmak istiyorum hızlıca önüme bakabileyim diye ama ailem birkaç gün daha beklememe neden oluyor. Ama zaten üniversite sınavı fiyaskolarından çok göz üstündeyim her ne kadar aksi belirtilse de o yüzden sanırım sabredeceğim :))

@KARA1964
Başta e-Devlet başvurusu yapıp belli soruları cevaplıyorsunuz, sonra sistem size zaten sağlık muayenesi yaptırın diyor. Gidip yaptırıyorsunuz sonra tekrar e-Devlet üzerinden tercih vb. yapıp başvuruyu tamamlıyorsunuz. 2-3 gün içinde sevk bekleniyor durumuna geçiyor sonra tek yapılacak şey beklemek.

Benim tecilim bu ay sonu bitiyor 20 Aralık günü yoklama başvurusu yaparsam ve mayıs ayı çıkarsa ben bu celp tarihini kasım ayına kadar erteleyebiliyor muyum?

Hayır tecilin bitmesini bekleyin tecilin bittiği yılın sonuna kadar yoklama süresi verirler. Muhtemelen 2026 sonuna kadar süre verecekler size de, Kasım'da gitmek için Haziran-Ağustos arası başvuru yaparsınız.
Ama kontrol edin, süre vermezlerse bakaya düşer günlük ceza yersiniz. Bakaya düştüğünüz an başvuru yapın boşa ceza yemeyin. Aralıkta bittiği için teciliniz biraz ortada kalıyorsunuz kesin bir şey söylenemez. Normalde mesela Haziran'da bitti diyelim tecil, 31 Aralık'a kadar süre verilir ve bakaya cezası kesilmez, sizinki sınırda olduğu için bekleyip görün bozarsanız Mayıs'ta gidersiniz kesin.

Hayır tecilin bitmesini bekleyin tecilin bittiği yılın sonuna kadar yoklama süresi verirler. Muhtemelen 2026 sonuna kadar süre verecekler size de, Kasım'da gitmek için haziran-Ağustos arası başvuru yaparsınız.
Ama kontrol edin, süre vermezlerse bakaya düşer günlük ceza yersiniz. Bakaya düştüğünüz an başvuru yapın boşa ceza yemeyin. Aralıkta bittiği için teciliniz biraz ortada kalıyorsunuz kesin bir şey söylenemez. Normalde mesela Haziran'da bitti diyelim tecil, 31 Aralık'a kadar süre verilir ve bakaya cezası kesilmez, sizinki sınırda olduğu için bekleyip görün bozarsanız mayıs'ta gidersiniz kesin.

Geçenlerde askerlik şubesine sordum, bana dediler ki hangi ayda gitmek istiyorsan, tecilin bitmeden önce yoklama başvurusu yap e-Devlet üzerinde gitmek istediğin ayları kendin seçersin dediler.

Çünkü seneye YKS girip okuyor gibi gösterip en az 2 yıl daha tecil ettirmek istiyorum, bu süre zarfında bir şekilde para kazanıp bedelli parasını yatırım.

Param olsaydı bedelli yapardım, Elazığ'da yaşıyorum batı da bir yer çıkacaktır kötü bir yere düşersem 6 ay hiç çekilmez.

Geçenlerde askerlik şubesine sordum, bana dediler ki hangi ayda gitmek istiyorsan, tecilin bitmeden önce yoklama başvurusu yap e-Devlet üzerinde gitmek istediğin ayları kendin seçersin dediler.

Çünkü seneye YKS girip okuyor gibi gösterip en az 2 yıl daha tecil ettirmek istiyorum, bu süre zarfında bir şekilde para kazanıp bedelli parasını yatırım.

Param olsaydı bedelli yapardım, Elazığ'da yaşıyorum batı da bir yer çıkacaktır kötü bir yere düşersem 6 ay hiç çekilmez.

Seçersin ama garantisi yok. Mayıs çıktığı an patlarsın hiç belli olmaz. Tecil bitmeden başvuru yapmaya da gerek yok zaten tecil bittikten 1-2 gün sonra yoklama süresi veriyorlar. Bakarsın eğer yoklama süresi yoksa bakaya görünüyorsan hemen başvurur tercih yaparsın, eğer yoklama süresi vermişlerse o süreye göre başvuru yaparsın. Eğer tahminim doğruysa ve 31 Aralık'ta bitiyorsa tecilin onu 1-2 gün sonra işleme sokup 31 Aralık 2026'ya kadar yoklama süresi verebilirler, bu ihtimali değerlendirip Haziran'dan sonra başvurmak en net ve en kesin yöntemdir. En fazla bakaya yakalanırsın 3-5 günlük ceza ödersin risk almaktan iyidir her türlü.
Tecili bir kere bozdun mu bir daha iptal edemezsin erteleyemezsin geçerli bir sebebin yoksa ki anladığım kadarıyla yok. Bu defa yoklama süresini de kaybedersin başvurduğun an.

Seçersin ama garantisi yok. Mayıs çıktığı an patlarsın hiç belli olmaz. Tecil bitmeden başvuru yapmaya da gerek yok zaten tecil bittikten 1-2 gün sonra yoklama süresi veriyorlar. Bakarsın eğer yoklama süresi yoksa bakaya görünüyorsan hemen başvurur tercih yaparsın, eğer yoklama süresi vermişlerse o süreye göre başvuru yaparsın. Eğer tahminim doğruysa ve 31 Aralık'ta bitiyorsa tecilin onu 1-2 gün sonra işleme sokup 31 Aralık 2026'ya kadar yoklama süresi verebilirler, bu ihtimali değerlendirip Haziran'dan sonra başvurmak en net ve en kesin yöntemdir. En fazla bakaya yakalanırsın 3-5 günlük ceza ödersin risk almaktan iyidir her türlü.
Tecili bir kere bozdun mu bir daha iptal edemezsin erteleyemezsin geçerli bir sebebin yoksa ki anladığım kadarıyla yok. Bu defa yoklama süresini de kaybedersin başvurduğun an.

Yani kısaca bekleyin hemen yoklama başvurusu yapmayın tecil bitsin yoklama süresi verildiyse yaz aylarında tercih yaparsın diyorsunuz.

Bakaya kalırsam direkt yoklama başvurusu yapmam gerekiyor, bu durumda en kötü Ağustos celp tarihinde gidebilirim diye düşünüyorum, diğer türlü gideceğim tarihi internet üzerinde 3 kez değiştirme hakkım var ama biraz şans işi çoğunlukla kasım ve aralık yazanlar çok var.

Bu durumda 2026 YKS girip bir okul falan yazarsam otomatik tecil olması gerekli.

Duyduklarıma göre birkaç yıl kaçak olanlar varmış, ya da zorla götürülme duruma var mı yakalanırsam.

Mayıs celbi başvurusu Şubat sonuna kadar devam ediyor, eğer süre vermez bakaya düşürürse ve Ocak ayında başvuru yaparsanız yine Mayıs'ta gidersiniz. Eğer yıl sonuna kadar süre verirse dediğim gibi Haziran sonrası başvuru yapar Kasım'da gidersiniz.

Duyduklarıma göre birkaç yıl kaçak olanlar varmış, ya da zorla götürülme duruma var mı yakalanırsam.

Kimse sizi zorla askere götüremez. Yakalandığınızda bildirim yapılır, tutanak tutulur serbest bırakılırsınız. Kaçak olduğunuz gün başı ceza yazılır sonradan ödemeniz gerekir para cezası yani. Gün ne kadar uzarsa ceza da o kadar artar. Ancak bu ceza yazılması yoklama süresi geçtikten sonra yazılmaya başlar. O yüzden tecil bitiminde 31 Aralık 2026'ya kadar süre verirse hiç ceza ödemeden yazın başvuru yapabilirsiniz. Beklemek daha mantıklı.

Tecil biter bitmez hemen ertesi gün askere çağırmıyorlar kimseyi, o yoklama sürecini tamamlamak için süre verilir muhakkak.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı