Asosyallikten nasıl kurtulunur?

BADİ_1

Centipat
Makaleler
2
Herkese iyi akşamlar. Ben içe dönük, insanlar ile çok konuşmayan sosyalleşmekten korkan bir insanım. Şu an 11. sınıf lise öğrencisiyim ve sınıftaki herkes ortaokuldan beri bana 'NPC, robot, asosyal' gibi şeyler diyerek bazen zorbalanıyorum, bazen görmezden gelip bende onlara katılmaya çalışıyorum gibi rol yapsam da artık bu durumdan ciddi bir şekilde bıktım ve kurtulmak istiyorum. Asosyallikten nasıl kurtulabilirim bu durum beni artık çok sinir etmeye başladı? Şimdiden anlayışınız için teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kendine güven ve sosyalleşmeye çalış. Arkadaş edin, arkadaş ortamlarına katıl. Bu şekilde birden fazla insanla tanışmış olacaksın ister istemez. Böylece çevren artar ve hem de asosyallik muamelesinden bahsetmezler.

Öncelikle merhaba, iyi akşamlar. Günümüz çağın hastalığı da bu, insanlar birbirini zorbalamadan duramıyor ne yazık ki. İnsanlarda hep bir başkasının hayatına müdahil olma çabası var. Muhtemelen asosyal değilsin, onların dediği şeylere aldırma lütfen. İnsanlarla konuşmaya çalış, sohbet ettikçe sen de keyif aldığını fark edeceksin ve bu zamanla düzelecek emin olabilirsin. Olabildiğince arkadaş edinmeye çalış bu okulundaki gruplar olur ya da seninle aynı kafadan birisi de olabilir. Kendine her zaman güven ve çokça sev unutma senden bir tane var. Sen kendini sevdikçe herkes seni sevecek zaten. Bazen bazı oyunlarda da insan kalıcı arkadaşlar edinebiliyor eğer çevrende kimse yoksa ve bilgisayar oyunları oynamayı seviyorsan mutlaka oralarda güvendiğin sürece iyi arkadaşlar edinebilirsin. Kendini de sakın üzme ve canını sıkma, inan bu süreç geçici.

Anladım. Desteğiniz için çok teşekkür ederim. Umarım bu süreçten bir an önce kurtulurum ve hayatım normale döner.

İnsanlarla konuşmaktan çekinme.biliyorum zor ama kendini zorla. Acı çekmeden başarı elde edemezsin.

Ve şunu bil ki, dışarıda gördüğün bir insanı hayatında bir daha görsen bile seni tanımaz. O yüzden hata yapsan bile, stres olsan bile bu seni düşürmez. O kişi zaten hatırlamayacak.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı