ASP.NET mi PHP mi?

Feyza Nur

Decapat
Katılım
20 Temmuz 2021
Mesajlar
29
Daha fazla  
Cinsiyet
Kadın
Arkadaşlar ben bir süre ASP.NET ile uğraştım sonra ara verdim. Tekrar web alanında ilerlemek istiyorum. Arkadaşım PHP'yi önerdiği için ona yöneldim ama şimdi kafam karışıyor. Herkes birbirini kötülüyor. Sizce ne yapmalıyım?
 
React nasıl sizce?
React şu an çok iyi bir durumda ve her geçen gün daha da yükseliyor, iş imkanı da oldukça yüksek. Ama React front-end framework sadece, bir de back-ende ihtiyacınız var. React istiyorsanız Nextjs ikisini de halledebiliyor. Önce React öğrenip sonra Nextjs ile yazılım geliştirilebilir rahatça.
 
ASP.NET CORE. Neden mi?

1) Performans! (PHP'den kat ve kat daha iyi tabii ki ^^)
1679535472520.png


2) Moden & Yenilikçi

1679535497575.png

3) Açık Kaynak Kodlu
100 binden fazla katkıda bulunan!

4) Windows, Linux, Mac OS ve Docker
ASP.NET CORE uygulamaları Windows, Linux, Mac OS ve Docker üzerinde çalışabilir ve geliştirilebilir. .NET Cross platform diyenlere kulak asmayın onlar geçmişte yaşıyorlar ;)
1679535532308.png


5) Esnek Yayınlama
ASP.NET CORE Runtime'ını ister uygulamayla birlikte ister serverine merkezi olarak kurup yayınlayabilirsin.
1679535557245.png


6) Microsoft Destekliyor
Kaynak kodundan kendi ASP.NET sürümünüzü oluşturabilirsiniz, ancak çoğu üretim uygulamasının platformun desteklenen bir sürümüne ihtiyacı vardır.

Microsoft, Azure'da Microsoft tarafından yönetilen sunucularda oluşturulmuş ve test edilmiş ve herhangi bir Microsoft ürünü gibi desteklenen resmi .NET sürümlerini sunar.

Red Hat, Red Hat Enterprise Linux'ta (RHEL) .NET'i destekler. Red Hat, .NET'i kaynaktan oluşturur ve .NET İndirme sayfasında kullanıma sunar. Red Hat ve Microsoft, .NET'in RHEL üzerinde iyi çalışmasını sağlamak için işbirliği yapıyor.

Microsoft C#'ı çok hızlı ve güzel geliştiriyor ki çoğu dilde olmayan tonla özellik bu dilde mevcut. ASP.NET CORE da öylesine güzel bir framework ki WEB API geliştirmek için bir numaralı tercihim. Javascript frameworklerine de aşinayım özellikle Angular ve Nestjs.
Örnek vermek gerekirse:
1) Javascriptteki async await keywordleri C#'tan gelmektedir.
2) Java dünyasında kullanılan Rxjava'nın ve Javascriptte kullanılan Rxjs'nin orijinali Rx.net'tir ve Microsoft tarafından geliştirilmiştir.

Bence hemen başla! :)
 

Geri
Yukarı