Aspire 5 A515 Bellek ve disk kullanımı sorunu

Cezbeci

Hectopat
Daha fazla  
Yaklaşık 2 ay önce Acer marka bir laptop aldım, modeli ise Aspire 5 A515-52G-52H7. Aldığımdan beri oyun oynarken veya ufak tefek işlerde donma yapıyor. Görev yöneticisine baktığımdaysa bellek ve disk bazense CPU kullanımı 100 civarında dolaşıyor. İnternetten birçok çözüme baktım hiçbiri faydalı olmadı, bütün gerekli sürücüleri indirdim. Sistem temizleme ve onarma programları kullandım onlar da yararlı olmadı, bilgisayar boştayken bile bazen %50 bazen %10 civarında seyrediyor. En ufak programda disk ve bellek kullanımı tavan yapıyor diyebilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu an sadece Teamspeak açık, onun dışında yük bindirecek başka program kullanmıyorum.

Torrent yüklemiştim ancak torrentden önce de aynı sorun devam ediyordu.
Ekran Görüntüsü (1).png

CPU da sorun yok. Muhtemelen antivirüs program⁸ ve Telemetry servisidir.
Kapatmak için;
Klavyeden Win + R > regedit > HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows Defender dizininde sağ tık yaparak yeni bir DWORD (32bit) girdisi oluşturun, ismini DisableAntiSpywareyapın ve değerini de 1 olarak ayarlayın.
Güncellemeleri de duraklatabilirsiniz. Windows store ayarlara gidin. Orda güncellemeleri kapatın.
Defender kapatıldıktan sonra bildirim gelicektir. Bildirimu kaydırmak ya da çarpıya basmak yeniden aktif edicektir. Görmezden geliniz.
Kalıcı olarak Windows Update de kapatabilirsiniz ama o zaman Store da erişilmez. WiFi ile bağlanıyorsanız ağa özellijler diyip tarifeli olarak bağlanın.

DWORD girdisi zaten yazdığın gibi mevcut Store'dan güncellemeleri kapattım disk kullanımı normal seviyeye geri düştü ama Bellek kullanımı hala yüksek.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı