Aspire 5742 HDD hiçbir şekilde görünmüyor

NecroBit

Megapat
Daha fazla  
Selam. Bir bilgisayar var elimde "Acer Aspire 5742" model. Açma tuşuna bastığımda açılış logosu geliyor ve 5-6 saniye sonra kendiliğinden kapanıp tekrar başlatıyordu ve bu kısır döngü şeklinde devam ediyordu. BIOS'a girilemiyordu hiçbir şekilde. Yine kendini başlatıyordu. Önce HDD çıkarttım, markası Toshiba imiş. Her neyse içerisinde hazır işletim sisteminin zaten yüklü olduğu kendi bilgisayarımın SSD'sini taktığımda "no bootable device ---------------------- insert boot disk and press any key" hatası aldım. BIOS'a girebildim kendi SSD'm ile. Sıralamayı SSD üstte olacak şekilde düzenledim fakat nafile. Aynı hatayı almaya devam ettim.
Sonra Toshiba HDD'yi kendi bilgisayarıma taktım ve sistemi başlatmak istedim. Bilgisayarım açılır açılmaz BIOS'a otomatik olarak yönlendiriyordu ve Boot menüsünde hiçbir aygıt gözükmüyordu. İnternetten araştırdım ve:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Videosundaki gibi "launch CSM" Enable yaptıktan sonra F10'la tekrar başlattım fakat bu sefer de "Reboot and Select proper Boot device or Insert Boot Media in selected Boot device and press key" benzer mesajını yine verdi.

Sonra hasarlı varsaydığım HDD'yi harici HDD kutuma takıp, diğer bilgisayarıma taktım. Fakat hiçbir şekilde görünmedi. Ne bilgisayarım klasörünün içerisinde, ne disk yönetiminde, ne CMD -> diskpart -> list disk komutu ile görüntüleyebildim. En son HDD disk Sentinel uygulaması ile de baktım yine gözükmüyordu. Fakat harici olarak hala takılı şu an ve az önce 2 kez "dıt dııt" şeklinde ses geldi. Ara ara da garip guraba sesler geldi.

Kuvvetle muhtemel arıza belli, HDD. Fakat eğer öyle ise en azından kendi bilgisayarımdaki SSD'yi sorunlu PC'ye takınca neden "no bootable device ---------------------- insert boot disk and press any key" mesajını yine veriyor? Sizce problem nedir?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı