Python Kitap ile öğrenilir mi?

Kitap satın alarak sıfırdan Python öğrenilir mi? Kitap okumayı seviyorum zaten, ayrıyeten kitap önerirseniz çok makbule geçmiş olur.
Öğrenilebilir ancak bu işi yapay zeka gibi araçlarla hızlıca yapmak en mantıklısı olacaktır. Anlık olarak yaptığınız hatayı görebilmek, anlayabilmek için bir uyarıya ihtiyaç duyarsınız. Yapay zeka bu uyarıyı size sadece vermek ile kalmaz, anlatır. Özellikle niş bir alanda ilerleyecekseniz, bu konu daha da önem arz eder.

Kitap satın alarak sıfırdan Python öğrenilir mi? Kitap okumayı seviyorum zaten, ayrıyeten kitap önerirseniz çok makbule geçmiş olur.

Öğrenirirsin ama kısıtlı mesela o sayfayı cek ChatGPT'ye veya DeepSeek'e at sana onlarin hepsini anlatır bu böyle çalışıyor falan diyor okuduktan sonra.

Türkiye'deki kitaplar ne haldedir bir şey diyemem cunku 5-6 yıldır Japonya'da yasiyorum. Ama eger bu soruyu Japonya'da birisi sorsaydi siddetle hayir kitaplardan ogrenme derdim. Cunku buradaki kitaplarin hemen hemen hepsi eski kitaplar, yayimlanali 3-4 seneyi gecmis seyler. Python surekli guncellenen bir dil, ayni sekilde kutuphaneleri de oyle. Dilin kendisi cok oyle bastan ogrenmeyi gerektirecek kadar major guncelleme almasa da yine de bir sekilde degisiyor. En cok degisen seylerden biri de kutuphaneler. Ornegin Python ile yaklasik 3 sene once falan yazdigim OpenCV kutuphanesini kullanarak trafikte gecen arabalari sayan basit bir program yazmistim. Gectigimiz gunlerde o kodlari eski HDD'lerden birinde buldum ve calistirmayi denedigimde hata verdi.

Eger aşırı temel seviyede bir şey ogrenecekseniz kitaplar iyi olabilir, ozellikle bazi fonksiyonlar cok daha detayli anlatilmis olabilir. Ama ileri seviye Python ogrenmek istiyorsaniz internetten guncel dokümantasyon okumaniz daha iyi olur.

Bence hayır özellikle bu tarz ders kitapları küf doldu iyice kaç senelik kitaplar çoğu. Geçmişten gelmiş o kitaplar. Yapay zeka yardımı ile daha hızlı ve rahat öğrenirsin.

Eski usül çalışmayı ne kadar sevsem de online dökümantasyon ve farklı kaynaklara dalmadan biraz zor. Ayrıca yazılım dili öyle ezber edilmez. O bir araç, amaç değil. İngilizce öğrenirken ingilizce ezber etmiyorsun, bir şey anlatmak istiyorsun anlatmak istediğin şey ile ilgili kelimeleri, cümle yapısını bulup kullanıyorsun. Yazılım dilinde de bir projeye girişirsin, o proje için ihtiyacın olan argümanları fonksiyon tiplerinin kullanım şeklini internetten bulup projene dahil edersin. Kısacası, online öğrenme yeğdir.

Kitap'ı boş ver önce bu Video'yu izle sonra Python başla.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı