Aspire A715 51g vs 42g

Furkanreiss

Centipat
@Artoria Pendragon hocam merhaba özellikle size sormak istiyorum bildiğiniz üzere ben Amazon'daki Aspire A715 51g modeli kullanıyorum ama cihazı kullandığım sürece cool while gibi cızırtı sesi geliyor bu ses hep var SSD çalıştığı zaman artıyor ve yazılım biraz sıkıntılı gibi hoparlör de ara sıra ufak patlama oluşuyor.
Şarja takınca bazen işlemci frekansı düşüyor ama bu aralar bu sorun olmuyor.
İlk aldığımda memnundum ancak kullandıkça kıllanmaya başladım ve en önemlisi.

Bu cihaza BIOS güncellemesi getirmiyorlar.
Diğer Aspire A715 serilerini baktığımda 2 ayda bir en fazla 4 ayda bir BIOS güncellemesi alıyor ama bu model fabrika üretim tarihinden beri yani 8 aydır BIOS güncellemesi almıyor bu yüzden biraz kullandım sizce.
Vatandaki bu laptop 5500U RTX 3050 laptopa geçilir bunu alsam 13.500 şu an elimdeki 51g olan 14300 bendekinin avantajları daha yeni ve güçlü işlemcili üst kapak alüminyum ve PC4.0 daha hızlı M.2
Sizin fikriniz almak istedim.

Dosya Ekleri

• 20230123_002542.jpg
    20230123_002542.jpg
    354,5 KB · Görüntüleme: 32
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba hocam, öncelikle coil whine normal bir durum bunu zaten önceden söylemiştim galiba, BIOS güncellemesinden dolayı iade etmek bana pek mantıklı gelmedi açıkçası, ekstra olarak 5625U da PCI 4.0 değil 3.0 genel farkı fazla olmayan bir işlemci gücü, içiniz rahat edecekse gene geçilebilir tabii ki de. Onun dışında ağır bir sorun yok gibi zaten işlemciyle alakalı dediğiniz sorun şu an olmuyormuş. Ben daha çok uğraşmaya değmez kafasindayim ama dediğim gibi içiniz rahat edecekse değer.

Merhaba hocam, öncelikle coil whine normal bir durum bunu zaten önceden söylemiştim galiba, BIOS güncellemesinden dolayı iade etmek bana pek mantıklı gelmedi açıkçası, ekstra olarak 5625U da PCI 4.0 değil 3.0 genel farkı fazla olmayan bir işlemci gücü, içiniz rahat edecekse gene geçilebilir tabii ki de. Onun dışında ağır bir sorun yok gibi zaten işlemciyle alakalı dediğiniz sorun şu an olmuyormuş. Ben daha çok uğraşmaya değmez kafasindayim ama dediğim gibi içiniz rahat edecekse değer.
Hocam peki touchpad kullanırken cızırtı dahada çok artıyor dokunmayınca ses azalıyor bunun gibi sorunları donanımsalmı yoksa yazılımsalmı ilerde Bios güncellemesi ile çözülebilecek sorunmudur

Hocam peki touchpad kullanırken cızırtı daha da çok artıyor dokunmayınca ses azalıyor bunun gibi sorunları donanımsal mı yoksa yazılımsalmı ileride BIOS güncellemesi ile çözülebilecek sorun mudur?

Coil whinea bağlı ise donanımsal bir şey BIOS guncellemesinin çözebileceği bir şey değil, coil whine zaten bobin cızırtısı anlamına geliyor, bobinlerden kaynaklı yani.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı