VanellopeVonSchweetz
Kilopat
Ben öyle çok dindar bir adam değilim. Yaşım 22 namaz kılmasını bilmem birkaç dua tek bilirim geçmişten kalan.Ama şimdi bu çok basite kaçmak olmuyor mu? Yani kesin olsaydı inanç olmazdı demek bana çok açıklayıcı gelmiyor. Aksine kesin olsaydı asıl inanç olurdu hatta inkar edilemez bir inanç olmaz mıydı?
Farkındaysan inançlı olan kimse dört dörtlük değil diyorsun. Çünkü elinden geldiğince inanmaya çalışıyor. Doğruluğundan yüzde yüz emin değil ki, kötülüğe yönelen bir yanı da oluyor. Benim dediğim durum şüpheye yer bırakmayacak şekilde kanıt bulunan bir sistem üzerine idi.Doğru bir bakış açısı değil.
1) Şu an inanan insanlarin hepsi bu dediğin tabirlere inanıyor ama kötülük yapmaya devam ediyor. Bu tabirler üç büyük din ile de ortaya çıkmadi.
2) Inançlı olan hiç kimse dört dörtlük değil.
Ben peygamber değilim, Allah ile de hiç konuşmadım yalan olmasın.@VanellopeVonSchweetz Madem Allah bizi yarattı. Neden bizi sınava sokuyor? Allah'ın amacı nedir?
Ben inanan biri değilim ama ben kötülük yapmıyorum. Ben de dört dörtlük değilim. Benim kötülük yapmama nedenimde inançla bir alakasi yok. Her şey insanin vicdan ve ahlakinda bitiyor. Koskoca yaraticisin insan durduk yere neden insan yapsin? Insan yapınca tanrinin eline ne geçecek mesela? Niye seni sinava tabii tutuyor?Doğruluğundan yüzde yüz emin değil ki, kötülüğe yönelen bir yanı da oluyor.
Peki şöyle düşün. Eğer Allah gibi öğretmen de gerçekten sınavdan kalacak ve geçecek öğrencileri bilseydi ve öğrencilerine ben hanginizin sınavı geçeceğini, ve hanginizin kalacağını biliyorum dediği vakit, kalan öğrenci "Hocam ben siz kalacağımı bildiğiniz için sınavdan kaldım suç sizin" demez miydi?Peki Allah her şeyi bilendir İslam'a göre. Mesela seni sınava sokuyor dünya'da. Ama senin cehenneme gideceğini biliyor. Bunu bile bile niye sınava sokuyor? Öğretmen öğrenci ilişkisi örneği gibi düşünelim. Öğretmen öğrenciye sınav yapar ama öğretmen öğrencinin kaç alacağını bilemez.
Kutsal kitaplar içinde yaratıcının kanıtı ve olduğuyla ilgili açıklamalar bulundursa da, temel amacı kişi ile inancı arasındaki köprüyü yapmaktır bence. Sen şimdi bir sınava çalışacaksın. Elinde konular var ama konuların içeriğini bilmiyorsun. Ne yaparsın? Kitap alıp çalışırsın, konuların detaylarını, nasıl karşına çıkacağını öğrenirsin.Bir yaratıcının olmasinin en büyük delili kutsal kitaplar mıdır?
Ateistler dindar insanlardan daha bilgilidir, hangi mantıkla bu yüzdesel değeri ortaya attığını da anlamadim.Ama daha da emin olduğum tek şey, araştırmadan ve çok bilgi sahibi olmadan inanmayı veya inanmamayı seçiyorsun. Ateistlerin yüzde 95'i böyledir. Kalan yüzde 5'lik kısımda karşılaştığı cevaplardan tatmin olmayı reddeder.
Hangi yüzyılda yaşıyorsun seni zorla müslüman yapmaya çalıştıkları için sen ateist oldun diyorsun. Bu neyin kafasi, ateist ve deistler araştıran, sorgulayan insanlar. Sorgulamayan birileri varsa onlar kesinlikle inançlı insanlardır. Sen kendin bile kutsal kitaplari okumamişsin gelmişsin diyorsun sorun Islam'da değil sizdedir. Birine sorgulama nasihati vereceğinize önce kendinizden işe başlayın.Sorgulamak tabiki en mantıklı şeydir. Sorgulamadan direk inanmak en büyük yanlıştır. Senin de inanmamanın başlıca sebebi, çevrendekilerin seni aydınlatmadan müslüman olmaya zorlamasıdır. Eğer mantıklı bir şekilde aydınlatılarak ve bilgilendirilerek yetiştirilseydik, inanmayanların sayısı çok daha az olacaktı.
Yani sorun islamda değil, sistemdedir.
Bu sorularında mantikli bir açıklaması yok.Aklındaki soruların mantıklı bir cevabı olduğuna eminim.
Örnek ver hangi yerde kaniti var mesela?Kutsal kitaplar içinde yaratıcının kanıtı ve olduğuyla ilgili açıklamalar bulundursa da, temel amacı kişi ile inancı arasındaki köprüyü yapmaktır bence.
Bunlari insanlar yazdığı için dörtlük dörtlük değil. Tanri bir kitap yazsaydi bu kusursuz olurdu. Hiçbir yanlış olmamaliydi.Kimse dört dörtlük olmadığına göre de bunu yapamaması çok normal.
Bu çalışacağın kitapta yanlış bilgi olmamasi gerekiyor. Hade insan yazdığı için yanlış olur, koskoca yaratıcı kitap yazarken nasil yanlış yazar.Kitap alıp çalışırsın, konuların detaylarını, nasıl karşına çıkacağını öğrenirsin.