Ben öyle çok dindar bir adam değilim. Yaşım 22 namaz kılmasını bilmem birkaç dua tek bilirim geçmişten kalan.Ama şimdi bu çok basite kaçmak olmuyor mu? Yani kesin olsaydı inanç olmazdı demek bana çok açıklayıcı gelmiyor. Aksine kesin olsaydı asıl inanç olurdu hatta inkar edilemez bir inanç olmaz mıydı?
Bunun 6-8 yaşlarımda zorla camiye kursa gönderilmemin de etkisi var tabi.
Şöyle bak ama, benim düz söyleyişim sana basit gibi gelebilir. Varsayalım ki bir kanıt var ve şüpheye yer bırakmıyor. Sonuçlarını listeleyelim.
1) Cennet ve cehennem ortadan kalktı. Sadece cennete gerek var artık çünkü herkes Tanrı'ya inanıyor. Ve elinden geldiğince iyi bir insan olmaya çalışıyor.
2) Sevaplar ve günahlar ortadan kalktı. Kimse bunun yanlış olduğunun bilincindeyken günah işlemiyor. Herkes tüm gücüyle iyilik ve neşe saçmaya çalışıyor çevresine.
3) Dünyadaki farklı dinler ortadan kalktı. Tüm insanlığın artık inandığı tek bir doğru din var. (Müslümanlık, hristiyanlık vb. Hangisiyse artık)
4) Artık nefsimizi kontrol etme durumumuz çok kolaylaştı ortadan kalktı. Örneğin bir şişe şarap içme imkanın varken bunun senin için büyük bir günah olduğunu kesin biliyorsun veya zinânın. Sonuçlarını kesin olarak bildiğin için, kolaylıkla kendine hakim olup o şarabı içmessin veya zinâyı yapmassın.
5) Özetlersek, üniversite sınavına giriceksin ve elinde bütün soruların cevapları mevcut ve kullanma özgürlüğüne sahipsin. Ne farkın kaldı ders dinleyenden, çok çalışandan?