Asrın Kapağı

Makaleler
13
Daha fazla  
20190417_214326.jpg

20190417_214350.jpg

Kadın: Notre Dame yangınında her şeyin tahrip olmasını ancak Sunak ve Haç'a hiçbir şey olmamasını görüp de halen tanrıya inanmamanı bana nasıl açıklarsın?

Adam: Çünkü altının erime derecesi 1064 santigrat derecedir, odun ise 600 derecede yanar.

Ya zaten tanri da koca katedrali yakayım da haç, sunak kalsın işlerinin peşine düşecek.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tanri inanci olanlarin tanriyi niye boyle kanıtlamaya çalıştığını anlamıyorum. Eger tanri inancin varsa; dinine gore dünyaya gönderilis amacin zaten müdahale olmaksızın, oz iradenle verdigin kararlar sonucu, olum sonrasi odullendirilmek veya cezalandirilmak. Tanri insanlari düşünebilen varlik yaratmak icin yarattiysa, neden bakin ben burdayım tarzi davranışlarla varlığını ispatlasin ve bizi ona inanmamızı saglayip herkesi odullendirme çabasına girsin?

Sinavda kopya verilecekse biz neden sinav oluyoruz ki sonucta hakkimiz olani değil yapilan yardimlar sonucu sinavi gectik.

Müdahale olursa o zaman tanrının verdiği, bize has olan düşünebilme yeteneğimizin ne anlamı kaldi, doğruyu biz düşünerek bulmayacaksak? O zaman dünyaya test edilmeye gonderilmedik mi, olagan üstü durumlarla müdahale olacaksa? Bu mantikla kendi inancimizla celismis olmuyor muyuz?

Su an yasimdan oturu diğer din kitaplarini okuyamadim, o yüzden yazdıklarımı islam dini üzerinden yazdim.

Son düzenleyen: Moderatör:
@marcel'o Sana göre tanrının var olduğunun kanıtı ne mesela?
Eğer Tanrı'nın var olduğuna dair çok net bir kanıt olsaydı, bunun adı "inanç" olmaktan çıkardı. İnananlar ve inanmayanlar, imtihanı geçenler ve geçmeyenler diye seçenekler ortadan kalkardı. Basit tabirle herkes doğru yolda ve cennetlik olurdu.
Konuna bunu da ekleyebilirsin.

Eğer Tanrı'nın var olduğuna dair çok net bir kanıt olsaydı, bunun adı "inanç" olmaktan çıkardı. İnananlar ve inanmayanlar, imtihanı geçenler ve geçmeyenler diye seçenekler ortadan kalkardı. Basit tabirle herkes doğru yolda ve cennetlik olurdu.
Ama şimdi bu çok basite kaçmak olmuyor mu? Yani kesin olsaydı inanç olmazdı demek bana çok açıklayıcı gelmiyor. Aksine kesin olsaydı asıl inanç olurdu hatta inkar edilemez bir inanç olmaz mıydı?

Açtığım konuyla bir alakasi yok, arkadaş başka bir şey yazmış ben ondan sordum. Tam tersine bir kanıt olsaydi bu inanç olurdu. Peki sana göre yaratıcının en büyük delili mesela? Düzen demeyin lütfen, farkli bir cevap olsun.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı