Asrın Kapağı

@BERWAR Ben sorun sizde demedim. Sistemde dedim. Ateistler daha bilgili ve araştıran kişiler diyorsun. Ne kadar araştırdın? Bir hafıza aklındaki soruları sorup cevabını dinledin mi? Veya bir din adamına? Kuran'ı Kerim'in şifresini araştıran hayatını buna adamış insanlar var. Hiç konuştun mu?
Kendin söylüyorsun ben kutsal kitapları okumadım ve sen gelip bana bunların bir açıklaması yok diyip sorular sorup kendini tatmin ediyorsun. Bence asıl ironik kafa yapısı bu. Zorla derken de aile baskısını kastettim. Ailesi baskı yaptığı için dinden soğuyup kırılmaz bir önyargı sahibi olan arkadaşlarım var.

@painkiller İşte yanıldığınız nokta bu. Sen insanoğlu zihniyeti ve istekleri bulunan pencereden bakıyorsun. Diyorsun ki bunu istemez miydin. Yahu ben insanım tabiki isterim. Tanrı benim yaratıcım. Sence benimle aynı zihniyete sahip olması mümkün mü? Onun hikmeti kudreti sonsuzdur diye boşuna mı geçiyor. Tanrı'nın ne düşündüğü ne istediği ne amaçladığı, bunları kendimizi onun yerine koyarak mı bulacağız?
Bence verdiğin örnek çok yanlış.

Kendin söylüyorsun ben kutsal kitapları okumadım ve sen gelip bana bunların bir açıklaması yok diyip sorular sorup kendini tatmin ediyorsun. Bence asıl ironik kafa yapısı bu. Zorla derken de aile baskısını kastettim. Ailesi baskı yaptığı için dinden soğuyup kırılmaz bir önyargı sahibi olan arkadaşlarım var.
Anlama sorunun var galiba, okumadığını söyleyen sensin. Ben Kuran, Incil ve Zebur okumuş biriyim, Tevrat'i da okuyorum daha.

Ateistler daha bilgili ve araştıran kişiler diyorsun. Ne kadar araştırdın? Bir hafıza aklındaki soruları sorup cevabını dinledin mi? Veya bir din adamına? Kuran'ı Kerim'in şifresini araştıran hayatını buna adamış insanlar var. Hiç konuştun mu?
Senin arastirmadigin kadar araştırdım okudum. Kuran'da bir şifre falan da yok. Okumadığin için şifre var mucize var saniyorsun bunlar hep okumadığin yüzünden. Din adamlarinin işi rantir, çıkardır, paradır. Bu din adamları kendine bu kadar güveniyorsa çıkıp evrimi çürütsenler madem sana göre bu kadar bilgililer. 150 yıldır evrimi neden çürütemediler acaba?

Kutsal kitaplari okumayan kişilerin okumadığı kitap hakkinda şifresi var mucizesi var demesi asıl ironidir.

Tanrı'nın ne düşündüğü ne istediği ne amaçladığı, bunları kendimizi onun yerine koyarak mı bulacağız?
Nasıl bulacaksin peki, o sonsuzdur kudretlidir diyerek kendini hakli çıkaramazsin bir kere. Görmediğin, duymadığın bir varlığın olduğundan nasıl bu kadar eminsiniz şaşmamak elde değil.

Evet yazık oldu katedrale, katedral yanarken bir videoda bir tane adam dikkatimi çekti, arap kültürü giyinimli bir adam kundaklama olabilir belli olmaz. Sapkın müslümanlar dünyanın başına kundaklama yaparlar mi kimse şüphe duymaz onlardan.

@Onur Altuğ Sever Çok doğru bir tespit maalesef.

tumblr_inline_mjm7ubyoOV1rput4g.gif

Konudaki bazı mesajlara tepkim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı