ASRock 5 bip sesi sorunu

kiyoshiqq

Kilopat
Merhaba, teknobiyotik.com bilgisayar topladım:
  • Intel Core i5 9400F
  • ASRock H310M-G/M.2
  • Corsair DDR4 16GB(2x8) Vengeance
  • Samsung 970 Evo Plus 250GB
Donanım bu şekilde, kargom geldi dikkatli şekilde açtım ve bilgisayarı monteledim. İlk açılışta direkt olarak buzzerdan 5 bip sesi geldi. Yani işlemci hatası olduğunu anladım. Tam oturmadı dedim herhalde işlemci fanın söküp işlemciyi düzgün bir şekilde yerleştirdim. Ama halen aynı durum devam etmekte. Ya işlemci bozuk ya da anakartın işlemci soketi. Bu durumun içinden nasıl çıkabilirim? Teknobiyotik ile konuşşam parça değişimi yapılır mı?

Çözüm
İşlemcinizin çalışmamasının nedeni, anakartınızın en son bios sürümüyle satılmamış olmasıdır.
İşlemcinizi çalıştırmak için, 8.nesil bir işlemci bulup bilgisayarınızı açtıktan sonra en son bios versiyonuna update yapmanız gerekmektedir, aksi halde 9.nesil işlemci çalışmayacaktır.
Merhaba, teknobiyotik.com bilgisayar topladım:
  • Intel Core i5 9400F
  • ASRock H310M-G/M.2
  • Corsair DDR4 16GB(2x8) Vengeance
  • Samsung 970 Evo Plus 250GB
Donanım bu şekilde, kargom geldi dikkatli şekilde açtım ve bilgisayarı monteledim. İlk açılışta direkt olarak buzzerdan 5 bip sesi geldi. Yani işlemci hatası olduğunu anladım. Tam oturmadı dedim herhalde işlemci fanın söküp işlemciyi düzgün bir şekilde yerleştirdim. Ama halen aynı durum devam etmekte. Ya işlemci bozuk ya da anakartın işlemci soketi. Bu durumun içinden nasıl çıkabilirim? Teknobiyotik ile konuşşam parça değişimi yapılır mı?
BIOS güncellemesini yaptırdınız mı? 9.nesil işlemcileri, 8.nesil anakartlarda çalıştırmak istiyorsanız BIOS güncellemesi gerekmekte.

BIOS güncellemesini yaptırdınız mı? 9.nesil işlemcileri, 8.nesil anakartlarda çalıştırmak istiyorsanız BIOS güncellemesi gerekmekte.
Bios ekrana bile erişemiyorum.

İşlemciyi düzgün şekilde yerlestirdim dediğiniz zaman daha önce yanlış takmisim anlamı çıkar. Eğer durum buysa pinlere zarar verilmiş olabilir.
Yanlış takmışım demedim belki kaymıştır yerinden falan diye düşündüm ilk montelemede yanlış takmamışım bile doğru bir şekilde oturtmuşum işlemciyi açmamın sebebi kontrol amaçlı oldu.

İşlemcinizin çalışmamasının nedeni, anakartınızın en son bios sürümüyle satılmamış olmasıdır.
İşlemcinizi çalıştırmak için, 8.nesil bir işlemci bulup bilgisayarınızı açtıktan sonra en son bios versiyonuna update yapmanız gerekmektedir, aksi halde 9.nesil işlemci çalışmayacaktır.

Çözüm
Evet sorunumu çözdüm 8.nesil işlemci bulup bios update yaptım ama tekrar bip sesi aldım. Update yaptıktan sonra ki bip sesi sorunu da işlemcinin içerisinde dahili ekran kartı yokmuş ekran kartı takarak çözüme ulaştım.
Mesajlarınız için teşekkürler.
Moderatör konuyu kitleyebilir çözüme ulaştım. Nereden kitleniyor bulamadım. Umarım bu durum başına gelenler buradan çözüme ulaşır.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı