ASRock A320-HDV Nasıl?

Dostum ikiside aynı işlemcileri destekliyor.
Soket yapısından bahsetmiyoruz ki çipsetleri karşılaştırırken. Sonuçta bütün bileşenleri birleştirdiğimiz yer anakart ve anakart ne kadar kaliteli olursa (veriyolları, mosfet, soğutucular) sisteminizden o kadar iyi performans alırsınız. R5 1600AF için Z çipsetli bir anakart işlemciden pahalıya gelecektir, gereksiz olacaktır. Bu seviyede bir işlemciyi yine tam kapasite olarak B450 çipsetli anakartlarda kullanabilir diye açıklamaya çalışıyorum. Ayrıca Ryzen 7 veya Ryzen 9 serisine geçmedikçe B450 çipsetli anakartların yeterli olacağını düşünüyorum (Ryzen 5 2600, Ryzen 5 3600vs)

İleri de Z serisine geçecek arkadaşın yerinde olsam, en başta B450M S2H alırdım daha sonra Ryzen 7'ye geçerdim veya ekran kartımı yükseltirdim :)

Overclock yapılmayacaksa 100TL fazla vermenin bir anlamı yok.
Soket yapısından bahsetmiyoruz ki çipsetleri karşılaştırırken. Sonuçta bütün bileşenleri birleştirdiğimiz yer anakart ve anakart ne kadar kaliteli olursa (veriyolları, mosfet, soğutucular) sisteminizden o kadar iyi performans alırsınız. R5 1600 AF için Z çipsetli bir anakart işlemciden pahalıya gelecektir, gereksiz olacaktır. Bu seviyede bir işlemciyi yine tam kapasite olarak B450 çipsetli anakartlarda kullanabilir diye açıklamaya çalışıyorum. Ayrıca Ryzen 7 veya Ryzen 9 serisine geçmedikçe B450 çipsetli anakartların yeterli olacağını düşünüyorum (Ryzen 5 2600, Ryzen 5 3600vs)

Dostum bende diyorum ki adam konu başlıgında da A320M kaliteli midir diye sormuş ama siz B450 al diyorsunuz adama daha ana soruya cevap vermeden.

Dostum bende diyorum ki adam konu başlıgında da A320M kaliteli midir diye sormuş ama siz B450 al diyorsunuz adama daha ana soruya cevap vermeden.

Sorulan soru:
Îleriye dönük bir anakart mı ve OC kaldırır mı?
R5 1600 almayı düşünüyorum.

Verdiğim cevap:
A320 çipsetli anakartlar overclock için uygun anakart olmamakla birlikte ileriye dönük olacağını da düşünmüyorum. Bence alacağınız en düşük anakart Gigabyte B450 S2H olmalı.

Ama gerçekten konuyu buraya ben getirmedim :)

Overclock yapılmayacaksa 100TL fazla vermenin bir anlamı yok.

Sorusuna ilk cevap veren benim zaten.

Açıklama geldi:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Resmi bir açıklama yok mu?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı