Herkese merhaba sevgili Technopat yazarları. Bundan tam bir sene önce toplama bir bilgisayar almıştım. Bilgisayarı aldıktan 2 ay sonra bilgisayar sık sık kendini bir anda kilitlemeye başlamıştı ve kasadaki tuşa basıp kapatıp açmak zorunda kalıyordum. 4-5 ay bu şekilde bilgisayarı kullanmak zorunda kaldım ve bilgisayarı alıktan yaklaşık olarak 6-7 ay sonra yani yazın aldığım firmaya gönderdim. Problemin ekran kartıyla ana kartın uyumsuz olması hasebiyle olduğunu söylediler ve ekran kartını değiştirip gönderdiler. Bilgisayar elime ulaştıktan sonra (6 ay önce) ilk iki hafta güzel güzel kullandım lakin problem kendini tekrar gösterdi ama daha az tekrarladı yani önceden bilgisayar her gün 2 defa belirsiz zamanlarda kendini kapatırken şimdi daha az kapatıyordu.
Şimdi ise ben bu problemin bence asıl kaynağını buldum. Konu başlığını yazmamın tam olarak sebebi de bu. İşlemcimin overclocklu olduğunu düşünüyorum. Eğer öyleyse 1 senedir bilgisayarı overclocklu kullanıyorum ve bilgisayar bu sebepten ötürü kapanıyor. Bu şüphelerimin sebebi işlemci kendi frekansının üzerine sık sık çıkıyor. İşlemcimin temel hızı 3.20 GHz ama 3.60 GHz kadar çıkıyor ve bildiğimiz üzere işlemci aşırı ısındığnda ya da yanlış overclocklandığında bilgisayar kendini kilitliyor.
Şimdi benim size sorum siz değerli yazarlar. İşlemcim overclocklu mu eğer ki overclokluysa bunu nasıl kapatabilirim, çünkü bilgisayarı ilk aldığımdan beri işlemci temel hızının üzerine çıkıyor. Bazen bilgisayarı ilk açıtğımda aniden sistem kendini kilitliyor ve ekran monitör ekranı kararıyor. Bir de işlemci sıcaklığım sistem boştayken 43 derecelere çıkıyor ve yine sistem boştayken işlemcim 3.60 GHz'lere kadar çıkıyor. Eğer işlemcim overclokluysa ve bilgisayar bundan kilitleniyorsa overcloğu nasıl kaldırabilirim? Yardımcı olursanız çok müteşekkir olurum. Son olarak işlemci modelim AMD Ryzen 5 1600 six-Core Processor ve anakart modelim ASRock A320M-HDV r4.0
Tabii ki yazarım. Bilgisayarı ilk aldığım da ki ekran kartım Radeon RX 580' di bilgisayarı firmaya gönderdiğim zaman ekran kartını aynı modelle değiştirdiklerini söylemişlerdi. Şu an halâ aynı ekran kartını (Radeon rx 580) kullanıyorum. 8 gb DDR 4 ram kullanıyorum 1tb hdd 250 gb ssd var.
Tabii ki yazarım. Bilgisayarı ilk aldığım da ki ekran kartım Radeon RX 580' di bilgisayarı firmaya gönderdiğim zaman ekran kartını aynı modelle değiştirdiklerini söylemişlerdi. Şu an halâ aynı ekran kartını (Radeon rx 580) kullanıyorum. 8 gb DDR 4 ram kullanıyorum 1tb hdd 250 gb ssd var. Eki Görüntüle 886706
PSU modeli mi bilmiyorum. Sanırım bilgisayar kasasının kapağını açmak gerekiyormuş bende pek kasayı açma kapama işlerinden anlamıyorum. Nasıl öğrenebilirim PSU'yu? Bu arada bilgisayarı garantiye gönderdiğim de sanırım güç kaynağını değiştirdiklerini söylemişlerdi. 6 ay geçti tam hatırlamıyorum. Aklımda ekran kartı değişti diye kalmış.
PSU modeli mi bilmiyorum. Sanırım bilgisayar kasasının kapağını açmak gerekiyormuş bende pek kasayı açma kapama işlerinden anlamıyorum. Nasıl öğrenebilirim PSU'yu? Bu arada bilgisayarı garantiye gönderdiğim de sanırım güç kaynağını değiştirdiklerini söylemişlerdi. 6 ay geçti tam hatırlamıyorum. Aklımda ekran kartı değişti diye kalmış.
1) SanDisk SSD Plus modeli. Bilinen sorunlar; Okuma ve yazma hızı düşüklüğü. Ani sistem kitlenmeleri. Not: Bu sorunlar ağırlıkla 120 ve 240GB modellerinde görülmektedir. 2) Adata SU630 ve SU650 modelleri. Bilinen sorunlar; Okuma ve yazma hızı düşüklüğü. Ani takılma ve donma...
www.technopat.net
Başka bir SSD ile deneme şansın var mı? Yoksa da yeni SSD alıp Windows u ona kurman gerekiyor. Depolama olarak kullanabilirsin. Bütçeni söylersen tavsiye yapabilirim. Veya yeni konu açabilirsin.