ASRock A320M-HDVR4.0 çift kanal RAM 2400 MHz'de çalışıyor

aerdemss

Centipat
Daha fazla  
Dün 8 GB 3200MHz CL16 değerinde RAM aldım, halihazırda kullandığım RAM ile aynı özellikte fakat farklı marka. Neyse, RAM taktıktan sonra 2400MHz'de çalıştıklarını fark ettim ve 3200MHz'ye çektim fakat PC kapandı ve açılmadı. Ardından sorunu çözdüm fakat hala 2400MHz'de. Bileniniz varsa yardımcı olursa sevinirim.

3200'de çalışmıyorsa, 2400'de çalışıyorsa sorunu çözmemişsiniz demektir. Yeni aldığınız RAM tek başına 3200 MHz'te çalışıyor mu? Çalışıyorsa ikisi uyumsuzdur. BIOS güncellemesi de deneyebilirsiniz bir ihtimal.

Hiçbirisi çözüm olmazsa sorunun sebebi RAM'lerin aynı görünmesine rağmen bazı farklılıklar barındırması muhtemelen. Böyle durumlar çok sık oluyor. Bu yüzden "RAM yükseltmesi yaparken halihazırda bulunan RAM'in 'aynısından' almak yerine kit RAM alın, eskisini kullanmayın." diyoruz. Sonradan eklemelerde çok sık yaşanan bir durum XMP açamamak.

Anladım. BIOS da güncelse (ki güncellemenin sorunu çözeceğini pek sanmıyorum) sorun dediğim gibi RAM'lerin uyuşmaması.

Evet görünüşleri aynı, kodları da muhtemelen aynı fakat üreticiler bir süre sonra aynı ürünlerdeki bileşenleri değiştirebiliyor hatta bir süreyi geçtim, yanlışım yoksa aynı ürün birden farklı çeşit bileşenle bile üretilebiliyor. Bu da sonradan eklemelerde uyumsuzluğa yol açıyor; XMP açamama, mavi ekran, stabilite sorunları gibi sorunlar getiriyor beraberinde.

Çözüm; yeni alınan RAM'i iade edip, eski RAM'i satıp 2x8 kit RAM almaktır. İade ve satma işlemleri opsiyonel, elinize para geçsin diye. Kit alacak paranız varsa hiç beklemeden alabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…