Çözüldü Asrock anakart 5 uzun bip 1 kısa bip sesi geliyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

creb

Picopat
Daha fazla  
Anakart
Asrock a320m hdrv 4
İşlemci
Ryzen 5 1600 a.f
Arkadaşlar PC açarken 5 uzun diit 1 kısa dit ses çıkarıyor. Bu hata nedir? PC güncelleme yapmıştı kapattım ertesi gün sinyal yok yazısı gözüktü. Fişi çıkarıp taktığımda belli bir süre çalışmıştı PC fakat şu an hiçbir şekilde görüntü gelmiyor. RAM mi bozuldu yoksa anakart falan mı?

Çözüm
Ben problemi çözdüm yazmayı unutmuşum. PC'yi başka odanın prizine taktığımda görüntü geldi. Voltaj dengesizliğinden görüntü gelmiyordu sanırım.
Bana da öyle geliyor.
Birden çok arıza var gibi böyle olması bence mantıksız ama anakartta sorun varsa tüm parçaları etkileyebilir.

PC'yi görmeden bir şekilde şifresini girip Spotify'dan müzik açtım ve ses geliyor PC'ye ne oldu hiç anlamış değilim görüntü neden gelmiyor acaba.

PC'yi görmeden bir şekilde şifresini girip Spotify'dan müzik açtım ve ses geliyor PC'ye ne oldu hiç anlamış değilim görüntü neden gelmiyor acaba.
Eee? Sence bu durumda anakart bozuk olabilir mi?...

Ekran kartın bozuk gibi.

Görüntü neden gelmiyor acaba.
Görüntü kablon ne ayrıca? VGA dönüştürücü yoktur umarım.

Eee? Sence bu durumda anakart bozuk olabilir mi?

Ekran kartın bozuk gibi.

Abi RAM'de voltaj dengesizliği falan var mıdır o yüzden ekran gelmeme gibi bir sorun olabilir mi?

Eee? Sence bu durumda anakart bozuk olabilir mi?

Ekran kartın bozuk gibi.

HDMI kabloyla bağlıyorum kabloyu kontrol ettim laptopla çalışıyor kabloda sıkıntı yok.

Recep abinin dediği gibi duruyor.

• Ekran kartını başka bilgisayara tak sadece senin PC'de mi sorun var ona bak.
  • Monitör'e bağlandığın kabloyu veya monitörü kontrol et veya başka kablo ile tekrar bağla belki kabloda hasarlı olabilir ya da monitör.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba ekran kartsız anakart üzerinden görüntü almayı dener misiniz? Bir de TV'den görüntü almayı deneyebilirsiniz.

R5 1600'den görüntü alamam. Yarın bir ekran kartını başka PC'de çalışıp çalışmadığını kontrol edeceğim.

O zaman ses de alamazdın. Hiç farklı kablo veya monitör denedin mi?

Evde başka deniyecek kablo veya monitör yok. HDMI girişi mi bozulmuş olabilir diyorsunuz yani?

O zaman ses de alamazdın. Hiç farklı kablo veya monitör denedin mi?

Dediğin saçma geldi ses anakarttan gelmiyor mu zaten ekran kartıyla alakası ne?

Evde başka deniyecek kablo veya monitör yok. HDMI girişi mi bozulmuş olabilir diyorsunuz yani?

Evet ses geliyorsa bilgisayar açılmış görüntü de veriyor demek. Sadece görüntüyü monitöre aktaramıyorsun.

Spotify'dan müzik çalmandan bahsediyorum hiç görüntü verecek bir şeyin olmazsa bilgisayar direkt açılmaz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı