ASRock B450M-HDV ile Ryzen 5 2600 Sistem Uyumu

Çağdaş Örnek

Hectopat
Herkese Merhabalar,

Bir web sitesi üzerinden (Teknobiyotik) hazır toplanmış sistem almaya karar verdim, ancak kafama birkaç soru takılmış bulunmakta.
Öncelikle 2 sistem var ve tek fark ekran kartları, ekran kartını 2 ayrı şekilde yazarak sistemleri belirteyim ;

• İşlemci: Ryzen 5 2600 3.4GHz
  • Anakart: ASRock B450M-HDV 3200MHz(O.C)
  • RAM: Adata DDR4 3000MHz 2x8 XPG GAMMIX D10
  • 1.Sistem Ekran Kartı: Galax GeForce GTX1070 8GB 256Bit GDDR5
  • 2.Sistem Ekran Kartı: Sapphire Rx590 NITRO+ Special Edition 8GB 256Bit GDDR5
  • Bunların yanında 600Wat+80 bir güç kaynağı ve 480GB SSD bulunmaktadır.

Sorum şu ki:
Ben bu anakart ile bu sistemlerden güzel verim alabilir miyim yoksa aşağıdaki anakartlara yükseltmeli miyim?
Anakart yükseltme seçenekleri arasında ;
RX590'lı sistemde Gigabyte B450M Gaming(2933MHz) veya Asus PRIME B450-PLUS(3200MHz)'e yükseltebiliyoruz.
GTX1070'li sistemde ASRock X370 Killer SLI Ryzen(2933MHz)'e yükseltebiliyoruz.

Sistemlerin fiyatları hemen hemen aynıdır ve 2 sistem belirtmemin sebebi ise stokları az, GTX1070 her halükârda ilk tercihim olacak ancak, tükenmesi halinde RX590 olana yöneleceğim. Tabi yine de her 2 sistem için tavsiyelerinizi almayı isterim çünkü gerçekten anakartlardan çok anlamıyorum ve araştırmalarıma rağmen kendi kendime karar veremedim. Ayrıca bu anakartlar hariç başka anakartları seçemiyoruz, kampanyayı bozuyor ve fiyat çok yükseliyor.

Şimdiden teşekkür ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı