Çözüldü ASRock B450M PRO 2. SSD'yi Görmüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Stamboul34

Hectopat
Daha fazla  
Yeni M.2 SSD aldım. Ankartım ASRock B450M PRO4. 2 tane 500GB M.2 SSD var. İkincisini aktif edemiyorum, isimsiz 500GB hiçbir şekilde olmuyor.

Dosya Ekleri

• 2021-02-06 (4).png
    2021-02-06 (4).png
    284,1 KB · Görüntüleme: 92
  • 2021-02-06 (5).png
    2021-02-06 (5).png
    2 MB · Görüntüleme: 88
Çözüm
Hocam ''İkincisini aktif edemiyorum.'' demiş. Galiba 2 tane olması gerekiyor ancak ikinci SSD'sini aktif edememiş.
İki tane olması gerekiyorsa ekran görüntüsünde zaten iki tane SSD var. Bu durumda konuya daha cevap vermeme gerek yok sanırım?
Hocam ''İkincisini aktif edemiyorum.'' demiş. Galiba 2 tane olması gerekiyor ancak ikinci SSD'sini aktif edememiş.
Ekran görüntüsüne bakmadın. Kullanma kılavuzuna baktın mı anakartın?

Hadi şimdi sen üşenirsin :p Daha ekran görüntüsüne bakamıyorsun, kim siteye girecek de, PDF indirecek de, okuyacak da....

Çözüm:

M.2_2 yuvası NVMe desteklemiyor. SATA M.2 desteği var sadece:

The M.2 Socket (M2_2) supports M Key type 2230/2242/2260/2280 M.2 SATA3 6.0 Gb/s module.

Yok ben zaten M.2 SATA aldım diyorsanız da SATA3_3 yuvasını boşaltacaksınız.

* M2_2 and SATA3_3 share lanes. If either one of them is in use, the other one will be disabled.

Kaynak: Kullanma Kılavuzu

Rica ederim.
İki tane olması gerekiyorsa ekran görüntüsünde zaten iki tane SSD var. Bu durumda konuya daha cevap vermeme gerek yok sanırım?
Ekran görüntüsüne bakmadın. Kullanma kılavuzuna baktın mı anakartın?

Hadi şimdi sen üşenirsin :p Daha ekran görüntüsüne bakamıyorsun, kim siteye girecek de, PDF indirecek de, okuyacak da....

Çözüm:

M.2_2 yuvası NVMe desteklemiyor. SATA M.2 desteği var sadece:

The M.2 Socket (M2_2) supports M Key type 2230/2242/2260/2280 M.2 SATA3 6.0 Gb/s module.

Yok ben zaten M.2 SATA aldım diyorsanız da SATA3_3 yuvasını boşaltacaksınız.

* M2_2 and SATA3_3 share lanes. If either one of them is in use, the other one will be disabled.

Kaynak: Kullanma Kılavuzu

Rica ederim.

Son düzenleme:
Çözüm
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı