Çözüldü ASRock B450M PRO4 2 anakarta M.2 SSD takılır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Cicikuş.

Centipat
Merhaba ASRock B450M PRO 4 anakartım var. Anakartta 4 SATA 3, 1 Ultra M.2 ve bir SATA 3 M.2 takılabildiği yazıyor. Şimdi ben Ultra ile SATA 3 M.2 arasındaki farkı anlayamadım. Bu bizim kullandığımız 3500 mb/s okuma hızına sahip SSD'ler falan SATA 3 M.2'ye gelecekte öngörülenler Ultra'ya mı takılıyor ve ben her ikisine de takabiliyor muyum tam performans alarak? Bir de bu storemi teknolojisinin olayı nedir benim kaybolmaması gereken kişisel dosyalarım vs olmadığı işin sadece 2 adet SSD ile kullanmayı düşünüyordum. Sizce 2 SSD mi kullanmalıyım yoksa bir SSD bir de HDD mi? Son sorum da 2 GB RAM ayırıp geniş depolama alanına hızlı veri transferi diyor. Yani ben SSD’min okuma ve yazma hızını örneğin HDD’ye oyunu kurarken kullanabilecek miyim? Kullanıcılar SSD’nin ömürünü kısalttığını ve bir süre sonra sıkıntılar yaşandığını söylemişler. Bana herhangi negatif etkisi olur mu?

Çözüm
M.2 girişi var takabilirsiniz.
SSD'ye oyun yüklemenizi tavsiye etmem hele depolamaya yük bindiriyor ise.
Şimdi teker teker cevaplıyorum hazır mısınız?
Şimdi ben Ultra ile SATA 3 M.2 arasındaki farkı anlayamadım. Bu bizim kullandığımız 3500 mb/s okuma hızına sahip SSD'ler falan SATA 3 M.2'ye gelecekte öngörülenler Ultra'ya mı takılıyor ve ben her ikisine de takabiliyor muyum tam performans alarak?
Anakartınız üzerinde 2 tane port var, bir tanesi Ultra yani 3500MB/1700MB gibi GB okuma-yazma hızlarına ulaşan NVMe SSD'ler ile tam performanslı çalışan port bulunmakta.

Diğeri SATA M2 portu, bu portun hızı SATA 3 ile eşit, yani istediğiniz kadar hızlı M2 takın yine de hızı 6GB/S'de takılı kalacaktır, normal SATA SSD hızlarına erişir.

Gelecekte öngörülenler dediğiniz zaten 3500MB okuma-yazma hızları oluyor :D

Bir de bu storemi teknolojisinin olayı nedir benim kaybolmaması gereken kişisel dosyalarım vs olmadığı işin sadece 2 adet SSD ile kullanmayı düşünüyordum. Sizce 2 SSD mi kullanmalıyım yoksa bir SSD bir de HDD mi?
Store MI, AMD'nin kendi çıkardığı bir yazılım. Size anlayacağınız şekilde anlatayım, yanlış anlamayın size salak veya kıt demiyorum. SSD'i hızını HDD ile eşitliyor ve HDD'de SSD hızlarında çalışarak hız kazanıyor.

2 tane SSD kullanabilirsiniz, sorun yok. Ben kendimden örnek vereyim, 1 tane SSD, 1 tane HDD. SSD, Windows ve genel programlarım hızlı açılması amacıyla. HDD ise oyun, depolama amacıyla.

Çift SSD size hız kazandırır, HDD'ye göre oyun açılma süreleri çok azda olsa kısalabiliyor ama dosya kopyalama işlemi çok yaparsanız farkları anlıyorsunuz tabii. SSD'ler basit yapılar değildir ve HDD'lerden daha güvenli depolama sunarlar, bozulma oranları daha düşüktür.

Son düzenleme:
Öncelikle teşekkür ediyorum.
Şimdi teker teker cevaplıyorum hazır mısınız?

Anakartınız üzerinde 2 tane port var, bir tanesi Ultra yani 3500MB/1700MB gibi GB okuma-yazma hızlarına ulaşan NVMe SSD'ler ile tam performanslı çalışan port bulunmakta.

Diğeri SATA M2 portu, bu portun hızı SATA 3 ile eşit, yani istediğiniz kadar hızlı M2 takın yine de hızı 6GB/S'de takılı kalacaktır, normal SATA SSD hızlarına erişir.

Gelecekte öngörülenler dediğiniz zaten 3500MB okuma-yazma hızları oluyor :D

Store MI, AMD'nin kendi çıkardığı bir yazılım. Size anlayacağınız şekilde anlatayım, yanlış anlamayın size salak veya kıt demiyorum. SSD'i hızını HDD ile eşitliyor ve HDD'de SSD hızlarında çalışarak hız kazanıyor.

2 tane SSD kullanabilirsiniz, sorun yok. Ben kendimden örnek vereyim, 1 tane SSD, 1 tane HDD. SSD, Windows ve genel programlarım hızlı açılması amacıyla. HDD ise oyun, depolama amacıyla.

Çift SSD size hız kazandırır, HDD'ye göre oyun açılma süreleri çok azda olsa kısalabiliyor ama dosya kopyalama işlemi çok yaparsanız farkları anlıyorsunuz tabii. SSD'ler basit yapılar değildir ve HDD'lerden daha güvenli depolama sunarlar, bozulma oranları daha düşüktür.
Biri 10 GB/s diğeri de 6 GB/s yazıyor ya ben iki adet NVME M.2 SSD takılır diye düşünüyordum. StoreMI’ın olumsuz herhangi bir etkisi var mıdır? Bazı insanlar veri kaybı yaşadıklarını ve SSD’lerinin bozulduğunu iddia ediyor. Bunun hakkında bilginiz var mı? Kullanıcıların bilinçsizliklerinden veya SSD’lerinin modellerinden kaynaklı mı yoksa bu yazılım pratikte sorunları olan bir yazılım mı? Elektrik kesilince veri kaybı olması normal fakat sanırım herhangi bir kesinti olmadan da sorun yaşayanlar var.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı