Çözüldü ASRock B450M PRO4 RAM'ler XMP profilde çalışırken sıkıntı oluyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

yasarkaya74

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
CNC Operatörü
Öncelikle herkese merhaba arkadaşlar.

Benim sorunum sistemimi ilk aldığımda mavi ekran sorunları yaşıyordum bunları araştırdım.
Anakart BIOS güncelledim.
Anakartim: ASRock B450M PRO4 3200MHz destekli.

RAM'lerim Kingston HyperX 8x2 16 GB 3200MHz HX432C16FB3K2/16.

DDR4 RAM'ler anakart kendiliğinden 2400MHz'de otomatik çalıştırıyor ben 3200MHz'de kullanmak istediğim için XMP profilden ayarlıyorum ancak RAM'lerin Memtest86 programında 3100 küsür hata verdiğini gördüm RAM testi bitmeden.
Sonrasında manuel olarak bir de 2933 MHz'de test edeyim dedim geceden bıraktım 4 saatlik test sonunda RAM'lerde 1 tane bile hata yoktu. Sonuç olarak bende ne yapmam gerektiği kestiremedim bilen arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa sevinirim.

Konuyu telefondan açtım herhangi bir hata yazım yanlışı vs. varsa affola.

Çözüm
Arkadaşlar öncelikle sorunu çözdüğümü düşünüyorum. Şu an 4 aşamalı Memtest86 programında 2 test bitmek üzere bir hata yok. Nasıl çözdüğüme gelirsek.

ASRock B450M PRO4 4 adet RAM slotu olan bir anakart RAM dizilimlerinde XMP desteksiz.
Ryzen R7 2700X çift kanal 2933MHz RAM desteği ile geliyor. Bana gelen montajda RAM'ler A1 ve A2'ye montajlı vaziyette idi. Doğru dizilim Anakart'ın destek sayfasında A2-B2 olarak gösteriliyor. Bu şekilde montajını yaptım ve XMP profilini seçtim 3200MHz'de şu an testte herhangi bir problem gözükmüyor. Son olarak kesinleşince bu mesajı düzenleyeceğim. Teşekkürler.

Merhaba arkadaşlar sorun çözüldü aynı şekilde bu sorunu yaşayanlar attığım mesajdaki şekilde ayarlayıp sorunu çözüme kavuşturabilirler.
Şu an çalışıyorum eve gidince manuel olarak 3200MHz'de test edeceğim eğer olursa RAM'ler de bir problem olmadığına karar verebilirim ya da her ihtimale karşı RAM'leri aldığım yere göndermeli miyim?

Otomatik 2400 çalıştığı esnada RAM istenilen hızı artıp azaltır mı? RAM özelliklerinde anlam veremediğim açıklamalar var o yüzden soruyorum. (Tak çalıştır 2400MHz şeklinde.)
Uğraşmakta istemiyorum malûm bu aralar ne kadar az etkileşim o kadar iyi.

Arkadaşlar öncelikle sorunu çözdüğümü düşünüyorum. Şu an 4 aşamalı Memtest86 programında 2 test bitmek üzere bir hata yok. Nasıl çözdüğüme gelirsek.

ASRock B450M PRO4 4 adet RAM slotu olan bir anakart RAM dizilimlerinde XMP desteksiz.
Ryzen R7 2700X çift kanal 2933MHz RAM desteği ile geliyor. Bana gelen montajda RAM'ler A1 ve A2'ye montajlı vaziyette idi. Doğru dizilim Anakart'ın destek sayfasında A2-B2 olarak gösteriliyor. Bu şekilde montajını yaptım ve XMP profilini seçtim 3200MHz'de şu an testte herhangi bir problem gözükmüyor. Son olarak kesinleşince bu mesajı düzenleyeceğim. Teşekkürler.

Merhaba arkadaşlar sorun çözüldü aynı şekilde bu sorunu yaşayanlar attığım mesajdaki şekilde ayarlayıp sorunu çözüme kavuşturabilirler.

Son düzenleme:
Çözüm
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı