ASRock B450M Steel Legend ve AMD Ryzen 3000 serisi uyumu

Onur_r

Hectopat
Katılım
26 Aralık 2018
Mesajlar
41
Arkadaşım sistem toplamak için ufak bir yardım istedi, kendisi anakartın işlemci ile uyumlu olup olmadığını sordu ve bende ufak bir araştırma ile bu anakartların BIOS güncellemesi ile 3000 serilerine destek verdiğini öğrendim fakat bu anakartı bir siteden alacak ve o site anakartın eski sürümlü halini stockta bırakmış olma gibi bir ihtimal olduğunu düşünerek sizden yardım almak istedim. bu anakartı işlemci olmadan BIOS güncellemesi yapmak mümkün mü veya PC toplayan mağzalarda isteğe bağlı yapılır mı?
 
Artık piyasadaki neredeyse her anakart BIOS güncel şekilde geliyor, gelmiyorsa da mağazaya sorun eğer güncel değilse yaparlar.

Ayrıca o anakartı nerede buldunuz? Türkiye içinde satışta bulmak zor biraz. Boss Bilişim ise almayın.
Bu anakartı arkadaşım kendisi buldu Türkiyede yaşamıyor oralarda muhtemelen daha fazla satıyordur
 
Anakart kutusunun üzerinde şu logo varsa BIOS güncellemesine gerek olmadan işlemciyi takıp kullanabilirsiniz. Eğer yoksa eski nesil bir işlemci ile güncelleme gerekiyor. Bu anakart modelinin işlemci olmadan BIOS güncelleme özelliği yok. Satan yer bir çeşit bilgisayar mağazasıysa güncelleme yapabilir veya yakında bir bilgisayarcı varsa orada da güncelleme yaptırabilirsiniz.

3000.png
 

Geri
Yukarı