ASRock B550M-HDV ile R5 5500 uyumlu mudur?

Pala2

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam,
ASRock B550M-HDV anakart.
AMD Ryzen 5 5500 işlemciyle uyumlu mudur, BIOS güncellemesi gerekli midir?
Şimdiden çok teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Evet listede mevcut. BIOS güncellemesi gerekebilir.

Evet listede mevcut. BIOS güncellemesi gerekebilir.

Öncelikle cevap için çok teşekkürler.
Hocam burada gösterdiği üzere neredeyse her sürümde bu uyarıyı vermiş:
"*To support Ryzen 5000 series processors, it requires to update the BIOS with Matisse, Renoir or Vermeer CPU."​
Eski bir işlemci takarak güncelleme şart mı? Şart ise X4 860k işlemcim var bu işlemci ile güncelleyebilir miyim?

öncelikle çok teşekkür ederim bu bilgilere çok ihtiyacım var,
şöyle bir görsel anlatım buldum resmi sitesinde bios güncelleme ile alakalı. ben bu parçaları yeni sipariş ettim de, topladığım pcyi kurduğumda internet cafede flash belleğe gerekli dosyaları atıp güncelleme yapabiliyor muyum yukarıdaki linkteki gibi? ya da illa 3. nesil bir işlemci mi gerekiyor? yeni aldığım işlemci takılı iken flash belleğe dosyaları atıp yapabiliyor muyum?

Öncelikle cevap için çok teşekkürler.
Hocam burada gösterdiği üzere neredeyse her sürümde bu uyarıyı vermiş:
"*To support Ryzen 5000 series processors, it requires to update the BIOS with Matisse, Renoir or Vermeer CPU."​
Eski bir işlemci takarak güncelleme şart mı? Şart ise X4 860k işlemcim var bu işlemci ile güncelleyebilir miyim?

Yukarıdaki arkadaşı dediği gibi 3. nesil Ryzen işlemcilerle BIOS güncellemesi mümkün.
Bilgisayarcı gibi yerlere gidip BIOS güncelletmeye deneyebilirsin.

Öncelikle çok teşekkür ederim bu bilgilere çok ihtiyacım var,
Şöyle bir görsel anlatım buldum resmi sitesinde BIOS güncelleme ile alakalı. Ben bu parçaları yeni sipariş ettim de, topladığım PC'yi kurduğumda internet cafede flash belleğe gerekli dosyaları atıp güncelleme yapabiliyor muyum yukarıdaki linkteki gibi? Ya da illa 3. nesil bir işlemci mi gerekiyor? Yeni aldığım işlemci takılı iken flash belleğe dosyaları atıp yapabiliyor muyum?

Dediğiniz ozellik BIOS flashback oluyor. Yanlış gormediysem anakartta bu ozellik yok. Uyumlu bir işlemci bulup oyle güncellenmeniz lazım.

Eski bir işlemci olmadan bu anakartı güncellemem hiçbir şekilde mümkün değil mi? Ya da ürün henüz kargolanmadan iptal edip farklı bir anakart mı almalıyım? Çünkü güncelleme olayı benim için gerçekten zor... Diyelim ki eski bir işlemci satın aldım güncelleme için, dediğiniz flashback özelliği yoksa nasıl flash bellek ile güncelleme yapacağım?

1691270190249.png

bir de acaba burada sarı renk ile belirtilen yazıdan kesin olarak güncelleme yapmamız gerektiğini mi anlamalıyım?

ben şu alttaki görseli anakartın resmi sitesinde gördüğüm için almıştım ve forumlarda daha önce uyumludur yazmışlar bazı konularda
1691270728859.png

Son düzenleme:
Eski bir işlemci olmadan bu anakartı güncellemem hiçbir şekilde mümkün değil mi? Ya da ürün henüz kargolanmadan iptal edip farklı bir anakart mı almalıyım? Çünkü güncelleme olayı benim için gerçekten zor... Diyelim ki eski bir işlemci satın aldım güncelleme için, dediğiniz flashback özelliği yoksa nasıl flash bellek ile güncelleme yapacağım?

BIOS flashback ozelliği bulunduran anakart almaktan başka şansınız olmuyor.

Eki Görüntüle 1891563

Bir de acaba burada sarı renk ile belirtilen yazıdan kesin olarak güncelleme yapmamız gerektiğini mi anlamalıyım?

Sarı renk belirtilen yazılar uyarı belirtiyor. 5000 serisi işlemcileri destekleyebilmek için bu mimarilere sahip işlemcilerle güncellemeniz gerekiyor demek istiyor.

Ben şu alttaki görseli anakartın resmi sitesinde gördüğüm için almıştım ve forumlarda daha önce uyumludur yazmışlar bazı konularda.
Eki Görüntüle 1891570

Hocam farklı yıllarda çıkmış iki tane 5000 serisi var. Birisi 2020 yılında çıkan (5600X, 5800X 5900X vs.) Diğeriyse 2022 yılında çıkan yani 5600, 5700X, 5500 vs. serisi çıkan işlemciler var.
Şimdi bu bahsettiğin ibare 2020 yılında çıkmış işlemcileri desteklendiği kesin. 2022 yılında çıkan işlemcileri kesin olarak destekleyip desteklemediğini belli değil. O yüzden BIOS güncellemesi gerekebilir dedim.

BIOS flashback ozelliği bulunduran anakart almaktan başka şansınız olmuyor.

Sarı renk belirtilen yazılar uyarı belirtiyor. 5000 serisi işlemcileri destekleyebilmek için bu mimarilere sahip işlemcilerle güncellemeniz gerekiyor demek istiyor.

Hocam farklı yıllarda çıkmış iki tane 5000 serisi var. Birisi 2020 yılında çıkan (5600X, 5800X 5900X vs.) Diğeriyse 2022 yılında çıkan yani 5600, 5700X, 5500 vs. serisi çıkan işlemciler var.
Şimdi bu bahsettiğin ibare 2020 yılında çıkmış işlemcileri desteklendiği kesin. 2022 yılında çıkan işlemcileri kesin olarak destekleyip desteklemediğini belli değil. O yüzden BIOS güncellemesi gerekebilir dedim.

Detaylı açıklama için çok minnettarım, anakart aldığım firmaya pazaryeri üzerinden soru gönderdim güncelleme yapar mısınız diye. Yaparlarsa kullanırım yapmazlarsa mecburen iade edeceğim... Mümkünse son sorum, 5 5500 için BIOS güncellemesine gerek kalmadan tavsiye ettiğiniz bir anakart var mı acaba?

Detaylı açıklama için çok minnettarım, anakart aldığım firmaya pazaryeri üzerinden soru gönderdim güncelleme yapar mısınız diye. Yaparlarsa kullanırım yapmazlarsa mecburen iade edeceğim... Mümkünse son sorum, 5 5500 için BIOS güncellemesine gerek kalmadan tavsiye ettiğiniz bir anakart var mı acaba?

Hocam anakart piyasasını bilmiyorum o yüzden yanlış tavsiyeler vermek istemem. Orneğin Gigabyte B450M K anakart var. BIOS güncellemesi yapmadan bütün 5000 serisi işlemcileri kullanabiliyorsunuz. Ama 2000 liraya değer mi onu bilemiyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı