ASRock Fatal1ty H87 Hackintosh 10.9 boot sorunu

Vermiş olduğunuz linkteki tüm işlemleri yapıp usb belleğe myhack maverciks kurdum. Bu sefer hata mesajı vermeden bilgisayar kendini yeniden başlatıyor. GraphicsEnabler_Yes yazdığımda işlem biraz daha uzun sürüyor. Ancak işlem sonunda tekrar bilgisayar yeniden başlıyor. Bir çok komut girdim ama nafile.

x86osx.com şöyle bir kaynak buldum. Koreli biri kurulumu gerçekleştirmiş ancak nasıl yaptığını anlayamadım. https://drive.google.com/file/d/0Bxy6G3UrendgVjI2ajd6QjBoSEU/edit?usp=sharing linkteki dosyaları indirdim. İçinden patched.rom diye bir dosya var. Biostan yükleme yapmaya çalıştığımda usb belleği görmüyor. Bu gidişle kore dilini öğreneceğim.

Yakışır, sana korece öğrenmek. Dosyaları indirip hepsine tek tek baktım. Kişi biosu yamalamış. FakeSMC ve birkaç kexti bu anakarta göre düzenlemiş, ayrıca dsdt ve config.plist dosyasındaki gerekli ayarlarıda yapmış. Kısaca yapman gereken önce bios yamalamak sonra da gerekli dosyaları yerine koymak.

Yakışır, sana korece öğrenmek. Dosyaları indirip hepsine tek tek baktım. Kişi biosu yamalamış. FakeSMC ve birkaç kexti bu anakarta göre düzenlemiş, ayrıca dsdt ve config.plist dosyasındaki gerekli ayarlarıda yapmış. Kısaca yapman gereken önce bios yamalamak sonra da gerekli dosyaları yerine koymak.
Eyvallah. Zaten tipten hafif korelilere benzerliğim var:) Bu arada umudumu kaybetmedim. Şu bios yamalama işleminde hata vermese olayı çözücem ama dur bakalım derin araştırmalar içine girdim.

Çok derin araştırmalar içinden çıktım ve biosun yazma korumalı olduğunu öğrendim. Anakart üzerinde korumayı açmak için Jumper varsa yerini değiştir diye bir tavsiye aldım.Ancak anakart üzerinde Bios koruma jumperı yok.Afudos ile yamalamaya çalıştım yemedi. Bios yazma korumalı gibi bir hata verdi. Kısacası kardeşlerim şu lanet anakartı satıp hackintosh uyumlu bir kart alacağım. Hackintosh sistem toplayacak arkadaşlar eğer haswell işlemcili bir sistem toplayacaklarsa gigabyte markasından şaşmayın. Ben dinlemedim siz dinleyin ustaları bir bildiği varmış. :(

Evet beyler ne yaptım ettim sonunda o biosu yamaladım. Tam gigabyte anakart alacaktım son bir kez uğraşayım dedim ve ruslardan aldığım tüyolarla olayı çözdüm. Simdi bilgisayarımdaki linux işletim sistemini silip partition manager programıyla harddiske bir bölüm açıcam ve kesin kurucam. Azimli sıçan duvarı delermiş. (Admin; sıçan=fare diğer anlamda değil ceza verme) Hackintosh için tüm dünya ülkeleriyle iletişime geçtik resmen.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı