ASRock H110M-DGS R3.0 anakart arızası

hikmet karahan

Kilopat
CPU macununu yenilemek için işlemci soketini çıkardım ve işlemciye giden güç kablosunu çıkardım. Ardından fazla zorlamadan soketi falan her şeyi taktım ve bilgisayarı açmayı denedim fakat açılmadı. Anakarttaki ATX Power yuvasında ya da Power Switch yuvasında sıkıntı var sanırım. Açma tuşuna basınca PSU fanı dönmüyor yani bilgisayar açılmıyor. Acaba ben işlemci soketini çıkartırken falan anakarta zarar vermiş olabilir miyim? Emin değilim çünkü hiçbir şeyi zorlamadan çıkardım taktım. Zarar vermiş olamam. Başka anakartta denedim PC sorunsuz açıldı ve bu arada işlemcimin sol üst uç kenarında bir eğiklik var ama eski anakartımda PC açıldı. Bozulduğunu düşündüğüm anakartım ASRock H110M-DGS R3.0 Micro Intel uyumlu anakart. Bu arada eski anakartımda da veri yollarında arıza var. Yaklaşık 30 dakika sonra kapanıyor 2 PC tamircisine gösterdim yeni anakart al dediler ben de bu ASRock'u aldım 1.5 senedir kullanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci soketine de bakın. Pinlerde eğilme varsa düzeltmeyi deneyin. İşlemci içinse resim atabilir misiniz?

En fazla bu kadar çekebildim. Eski anakartı işlemcisiz çalıştırmayı denedim PSU fanı döndü ama bu anakartımda PSU tepki vermiyor.

Dosya Ekleri

• DSC_0029.JPG
    DSC_0029.JPG
    49,7 KB · Görüntüleme: 46
Zaten işlemci olmayan sistem görüntü vermez. Sizinki büyük ihtimalle anakart kaynaklı duruyor. LGA işlemcide kolay kolay yamulma olmaz.

Zaten işlemci olmayan sistem görüntü vermez. Sizinki büyük ihtimalle anakart kaynaklı duruyor. LGA işlemcide kolay kolay yamulma olmaz.
Garantiye yollayacağım yarın, umarım kullanıcı hatası falan demez. Sadece soğutucuyu ve işlemci güç kablosunu çıkardım.
İşlemci soketine de bakın. Pinlerde eğilme varsa düzeltmeyi deneyin. İşlemci içinse resim atabilir misiniz?
Gelen teknik servis raporuna bir bakabilir misiniz? Pinlerin yamulmasıyla anakartın kısa devre yapması bağlantılı mı? PC açılmayınca anakartla biraz uğraştım o sırada elim işlemci pinlerine değdi. Bu adamlar beni mi koparıyor?

Dosya Ekleri

• _20211231_125140.JPG
    _20211231_125140.JPG
    104,8 KB · Görüntüleme: 56
Son düzenleyen: Moderatör:
Olma ihtimali var hocam. LGA soketlerde pinler ince olur. Birbirine değerse kısa devre yapabilir.

Montaj sırasında baskı olursa evet hocam. İhtimali var.

Başka bir sebep de olabilir. Servis bundan bahsetmiş.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı