Ali iLik
Hectopat
Daha fazla
- Meslek
- Teknik Servis
Özelliklerini aşağıdaki SS'lerden görebileceğiniz sistemde 4 GB DDR3 RAM olmasına karşı hem Dual Channel çalışmıyor hem de RAM'in kullanılabilir miktarı 2 GB'den az gözüküyor. Forumda aynı anakart ve FX işlemciler ile sorun yaşamış kişilerin konularını gördüm fakat bir çözüm ya da netice göremedim.
Şimdi yaptıklarım şunlar;
Sitesinde bulunan 1.1'den 1.4'e kadar olan BIOS'ları tek tek denemek.
BIOS'ta RAM ile alakalı RAM maps gibi bir şey olmadı için bütün sürümleri test ettim olmadı.
Msconfig'den baktım olmadı.
RAM'leri değiştirdim olmadı.
Tek slot 4 GB RAM taktım olmadı, yine 2 GB donanım için ayırdı, 2 GB kullanılabilir bıraktı.
Bu anakart elinde olup dual çalışan var mı? Yoksa bendeki gibi single modda mı? İşi bilen arkadaşların bu konuya el atmasını istiyorum. İşlemcimden memnunum, işlemciye uygun sorunsuz bir anakart önermenizi istiyorum. Kolay gelsin, iyi Sosyal'ler.
- Anakart N68C-GS FX
- RAM Kingston 2x2 4GB DDR3 1333
- Ekran Kartı AMD HD 7390 2 GB "OEM version"
- AMD FX 6300 6 Çekirdek 3.5 GHz
- 120 GB SSD
- İşletim sistemi 1809 sürüm Windows 10 Pro 64 bit
Şimdi yaptıklarım şunlar;
Sitesinde bulunan 1.1'den 1.4'e kadar olan BIOS'ları tek tek denemek.
BIOS'ta RAM ile alakalı RAM maps gibi bir şey olmadı için bütün sürümleri test ettim olmadı.
Msconfig'den baktım olmadı.
RAM'leri değiştirdim olmadı.
Tek slot 4 GB RAM taktım olmadı, yine 2 GB donanım için ayırdı, 2 GB kullanılabilir bıraktı.
Bu anakart elinde olup dual çalışan var mı? Yoksa bendeki gibi single modda mı? İşi bilen arkadaşların bu konuya el atmasını istiyorum. İşlemcimden memnunum, işlemciye uygun sorunsuz bir anakart önermenizi istiyorum. Kolay gelsin, iyi Sosyal'ler.

Son düzenleyen: Moderatör: