ASRock Z370 ITX/AC RAM Değişikliği Sonrası PC Açılmıyor

Oguzkan

Kilopat
İyi günler. i3 8100 işlemci, ASRock Z370 ITX/AC anakart ve Kingston HyperX 2400MHz 8 GB RAM'e sahibim. Kendime 2 adet Kingston HyperX Fury 3200 MHz RAM satın aldım. Eski RAM'i çıkarıp, yeni RAM'leri takınca PC hiçbir şekilde açılmıyor. Eskiyle beraber 1 adet yeni RAM takınca PC direk açılıyor ve 2400 MHz'de açılıyor. Yeni RAM'leri kullanmak için ne yapmam gerekiyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk olarak BIOS güncellemesi yapın. Şimdiye kadar çıkan BIOS sürümlerinde bellek uyumluluğu 6 defa iyileştirilmiş.

Doğrudan en son sürüme güncelleyeceksiniz.

BIOS güncellemesini de yaptık Recep Baltaş bey. Fakat hiçbir şekilde 2 yeni RAM'i takınca çalışmıyor. Ama eski RAM'le 1 adet yeni RAM takınca PC açılıyor. Eski RAM'in frekansına göre. Bu arada yoğun temponuz olduğunu biliyorum. Cevabınız için teşekkür ederim.

Bios güncellemesini de yaptık Recep Baltaş bey. Fakat hiçbir şekilde 2 yeni Ram'i takınca çalışmıyor. Ama eski ramle 1 adet yeni ram takınca pc açılıyor. Eski Ram'in frekansına göre. Bu arada yoğun temponuz olduğunu biliyorum. Cevabınız için teşekkür ederim.

RAM Frekanslarını 2400 ile 3000 arasında değiştirmeyi deneyin. Veya slotları değiştirip tekrar deneyin. Olmaz ise defalarca açmaya çalışın bir süre sonra açılıyor. Tecrübe ile sabittir.

BIOS sıfırlayıp tek tek takmayı deneyin çalışmıyorsa RAM bozuk olabilir.

Herşey için teşekkür ederim. Beceriksizliğim sayesinde biosu güncelleyememişim. İnstant Flash ile biosu güncelledim ve Ramlerimin ikisi de çalıştı.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı