Assassin's Creed II FPS düşmesi sorunu

• Konuyu başlatan VP67
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 8
  • Görüntüleme 1.951
Herkese merhaba arkadaşlar. Geçenlerde UPlay'in ücretsiz sunduğu Assassin's Creed II oyununu indirdim. Oyunu aşağı yukarı 30 FPS'lerde oynuyorum yalnız ara sıra FPS düşmesi yaşıyorum ve FPS 10 15'lere kadar düşüyor. Ayarları en düşüğe de çeksem en yükseğe de çeksem bu değişmiyor. Assassin's Creed III'ü de daha önce uPlay üzerinden ücretsiz almıştım onda böyle bir sorun yok. FPS 30'larda seyrediyor. Çözümüne çok baktım ama çok fazla bilgi kirliliği var her kafadan farklı ses çıkıyor. Yardımlarınızı bekliyorum.

Sistemini yazar mısın hangi ayarlarda oynuyorsun sıcaklık değerleri ne? Bunlar olmadan nasıl bilelim.

Eski oyunlar olduğundan güçlü bir sisteminiz de olsa FPS drop yaşıyorsunuz maalesef. Ama o kadar FPS düşüşü yaşanması anormal.

Cevaplarınız için teşekkür ederim ama sanırım ben sorunun çözümünü buldum. Laptop'a 1 ay önce ilaveten 4GB RAM alıp takmıştım. Hali hazırda 4GB olan sistem hafızasını 8GB'e yükseltmiştim. Bir kaç yere baktım dar boğazdan bahsediliyor. RAM'i çıkarttım ve düzeldi. Diğer oyunlarda da FPS artışı sağladım. Sistemim eski olduğu için RAM takmamın yararı olur diye düşünmüştüm ama yarardan çok zararı oldu bana. Sistem özelliklerine gelirsek;

Intel Core i5 3230M 2.60 GHz işlemci,
4GB RAM,
NVIDIA GT 720M Ekran Kartı.

Cevaplarınız için teşekkür ederim ama sanırım ben sorunun çözümünü buldum. Laptop'a 1 ay önce ilaveten 4GB RAM alıp takmıştım. Hali hazırda 4GB olan sistem hafızasını 8GB'e yükseltmiştim. Bir kaç yere baktım dar boğazdan bahsediliyor. RAM'i çıkarttım ve düzeldi. Diğer oyunlarda da FPS artışı sağladım. Sistemim eski olduğu için RAM takmamın yararı olur diye düşünmüştüm ama yarardan çok zararı oldu bana. Sistem özelliklerine gelirsek;

Intel Core i5 3230M 2.60 GHz işlemci,
4GB RAM,
NVIDIA GT 720M Ekran Kartı.
Eğer taktığınız RAM diğer slotta bulunan RAM'le uyumlu değilse düzgün çalışmaz, yarardan çok zararı dokunur. Bu yüzden genelde aynı model RAM takılması önerilir. RAM değiştirmek istiyorsanız aynı RAM'den iki tane alıp takmanızı almanızı öneririm.

Eğer taktığınız RAM diğer slotta bulunan RAM'le uyumlu değilse düzgün çalışmaz, yarardan çok zararı dokunur. Bu yüzden genelde aynı model RAM takılması önerilir. RAM değiştirmek istiyorsanız aynı RAM'den iki tane alıp takmanızı almanızı öneririm.

Teşekkürler yardımınız için. RAM zaten aynı MHz'de ve DDR3 olanı taktım ama demek ki işlemcim yetmedi. Bir de RAM çıkarmak sanırım yeterli olmadı. Assassin's Creed II işlemciyi çok ısındırıyor ve sanırım bu FPS düşüşleri işlemcinin ısınmasından kaynaklanıyor. Assassin's Creed III daha gelişmiş grafik motoruyla yapılmış olmasına rağmen oyunda FPS düşüşü yaşamıyorum. Sanırım bu Assassin's Creed II'ye has bir sorun. Veya laptopım baya baya eski :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı