Assassin's Creed Mirage Metacritic puanı 77 oldu

Yan oyun olduğu için yatırımcıları ve eski AC mekanikleri isteyen oyuncuları tatmin etmek için yeterli bir oyun. Özellikle koleksiyon yapma hevesiniz yoksa Ubisoft+ alıp öyle oynayın.
ubisoft+ ile sadece xbox üzerinden mi beleşe oynanabiliyor?

Ubisoft+ ile sadece Xbox üzerinden mi beleşe oynanabiliyor?

Türkiye'de geçerli değilmiş Ubisoft+ maalesef.

Türkiye'de geçerli değilmiş Ubisoft+ maalesef.
Sanırım game pass üzerinden alırsan alabiliyorsun Ubisoft connectle olmuyor ama.

Son düzenleme:
@Otrivine alttaki konunun ana mesajının ilk ve son paragrafında ne olduğu, nasıl alınacağını vs. anlattım hocam.

Ubisoft+ 3 aydır Türkiye'de mevcut arkadaşlar. Lütfen bilmediğiniz konularda kesin yargılara varmayın. Sadece Xbox'ın kendi sitesinden alınabiliyor. Xbox hesabınızı Ubisoft hesabınıza bağlayıp satın aldıktan sonra Ubisoft+ sayfasına artık erişebiliyorsunuz. Daha sonra da Ubisoft+ sayfasından oynamak istediğiniz oyunları kütüphaneye ekliyorsunuz.

Ubisoft oyunları her kesime hitap etmez. Hiçbir beklentisi olamayan, önüne ne koysanız oynayacak kişilerin tercihi olur genelde. Bende bu kesimdenim. Hiç kimsenin beğenmediği Far Cry New Dawn'da 40 saatim var ve 1 dakika sıkılmadım. Ek olarak hiçbir Ubisoft oyunu nasıl oluyorsa sıkmıyor oyuncuyu. AC Mirage benim için gayet yeterli. Hem Bağdat atmosferi oldukça güzel.

Çocukken Assassin's Creed 1 ilk çıktığında bi kere oynamayı denemiştim.. oynamayı beceremedim (gizliliği filan), ve de pek bi şey anlamadım (böyle Animus falan)
bi de ben hızlı aksiyon (FPS) oyunlarına alıştığım için biraz yavaş gelmiştiii. o zamandan beri AC serisinden uzak duruyordum ki son üçleme (Origins, Oddyssey ve Valhalla) çıkana kadar... Bunları bitirene kadar oynadım (Valhalla 100 saat olmuş hala bitmedi

Benim deneyimim şöyle: Türkçe yamayla da oynasam hikayeden bi şey anlamıyorum çünkü söylenildiği gibi kopuk kopuk ilerliyor ve genelde aynı şeyleri tekrar ediyorsun (devlet yönetimiyle ilişkiler, uluslararası ilişkiler filan) sonra da ya büyük bi battle (toplu savaş) ya da bi boss (order ya da cultist) öldürmeyle diğer haritaya geçiyorsun. Oyunların hepsi birbirinin aynısı sadece skin/map değiştirilmiş çok ufak detaylar eklenip çıkarılıyor onun dışında bilindik sistemi devam ettiriyorlar.

İyi taraflarına gelirsek: her defasında sıfırdan oyun yapmadıkları için yeni çıkan oyunda çok bi bug/glitch filan olmuyor, optimizasyon sorunu olmuyor. Origins'den bu yana isteyen gizli (stealth) takılabiliyor isteyen paldır küldür savaşabiliyor.
Hepsi birbirinin aynısı ya da benzeri oyunlar olsa da hepsi farklı bir ülkede geçtiği için oranın yapıları, kıyafetleri, kültürü, dili hatta küfürleri bile oyuna işliyor. Hatta tarihi eserleri tarihçilere, profesörlere danışıp gerçeğine uygun şekilde yapıyorlar, oyunda bi de "Discovery Tour" oluyor ve o tarihi yerleri gezerek sana tarih dersi bile veriyor.
Oyunlardaki matrix gibi 2 evrenli Animus şeysi çok eğreti duruyor, onu tamamen kaldırsalar eski çağda geçen suikastçi ve tarikatçilerle ilgili oyun deseler daha iyi olurdu.. illa teknolojiyi içine sokmanıza gerek yok. zaten böyle bi teknoloji de yok ))

Mesela RDR2 ne güzel, yüz yıl önce vahşi batıda geçiyor, öyle fantastik silahlar yok, uçan kaçan insanlar yok ama elde 6 patlar var, ötesine ihtiyaç duymuyorsun.. COD/BF de eskiden böyle 1. Dünya savaşı 2. Dünya savaşında geçerdi silahlar da ona göreydi.. ama Infinite Warfare, Modern Warfare, Black Ops diye güya modern silahlara filan geçtiler, abidik gubidik "gadgetler" takmaya başladılar, gece görüşlü lazerli, otomatik... ama gerçekte böyle silahlar olsa da ordular bunları kullanmıyor kardeşim.. hala G3 piyade tüfeği kullanıyoruz, karşı taraf da keleş kullanıyor )))

Ubisoft oyunlarını sevmeyen çok ama ben seviyorum.
Mesela:
Far Cry, Watch Dogs, Tom Clancy (Ghost Recon, Division) serilerini de oynadım.
"Crew" serisini de beğendim. Hem kara hem denizde hem havada yarışıyorsun. "Riders Republic" de öyle.. bi sürü farklı kategoriden araçlarla yarışıyorsun ya da yeteneklerini sergiliyorsun.
Eskiden BMX bisiklet için ayrı oyun çıkartırlar, Monster Truck için ayrı, skateboard için ayrı, snowboard için ayrı.. Motorcross ayrı, Grand Prix, Nascar ayrı, Rally ayrı, Drag ayrı, bot ayrı uçak ayrı.. ama bu iki oyunla hepsi bi arada.. ve bunlardan tek bi tanesiyle ilgili olan oyunlar genelde daha az bütçeli AA oyunu olduğu için çok güzel de olmuyorlardı. İşte Ubisoft, tüm hepsini oynayabileceğin AAA oyun yapmış. Riders Republic'te online yarışlar var 64 kişi aynı anda yarışıyor ve aşırı komik, nereye bakacağını şaşırıyorsun, gülmekten yarışı bitiremiyorsun. (youtubedan videosunu bulun izleyin) Normalde benim gördüğüm/bildiğim yarış oyunlarında sorun çıkmasın, takılma yaşanmasın, sisteme yük binmesin deyü max. 8 kişi olur (bot ya da gerçek oyuncu) ama Ubisoft çoklu işini çözmüş! Crew Motosport'ta da aynı anda 28 kişi) (Fall Guys bile max. anlık 60 oyuncudan 40'a düşürmüştü. İşte Fall Guys'daki gibi bi curcuna var Riders'da)

Seneye Star Wars ve Avatar da Ubisoft'tan çıkacak. Onlar da güzel görünüyor. Bence AAA için Ubisoft iyi bi tercih, Hogwarts ve Gollum için abidik gubidik bi yapımcıyla anlaşmışlar onlar becerememiş, optimizasyon olsun mekanikler olsun vasattı. Ubisoftun oyun motoru daha iyi.. karakterini ve kamera açısını istediğin gibi hareket ettirebiliyorsun.. Hogwarts ve Gollum'da o kadar rahat değildi ve bi de ilerlerken loading yani bekleme süreleri vardı.

Son düzenleme:
Açıkçası, şaşırmadığımı belirtmek istiyorum. Oyun o kadar hypelanmasına rağmen ortalama 77 puanı zar zor almış. Oyuncuların kafasında güzel izlenim bırakabilmek önemli. Oyunun yapımcısı Ubisoft olduğundan ve oyunda ciddi, adamakıllı değişiklik olmadığı için çoğu kişi alıp oynama gereği de duymuyor ve onlara da hak veriyorum. Normalde Ubisoft+ alıp oynamayı düşünüyordum da hayal kırıklığına uğramak istemiyorum. Bu sebepten Assasin's Creed Mirage oynamayı düşünmüyorum. Oynamayı düşünenler varsa da şimdiden iyi oyunlar diliyorum. Beklentilerinizi yüksek tutmayın.

@ellma @Nurullahkzlkya @333365

Ubisoft+ alıp oynama olayını başlatan kişi olarak oyunu Cumartesi 2 saat kadar deneyimledim. Oyun hâla aynı oyun. Hâla daha dökülüyor ve sıkıcı şeylerle dolu. En basitinden oyuna girer girmez bir benchmark testi yapayım dedim fakat nedense benchmark testini başlattığım anda oyun çöküp duruyor. Oyunun kendisine girip 60+ FPS oynayabiliyorum fakat benchmark yapmak isteyince izin vermiyor. Zaten şu tırmanırken karakterin bir yerlere takılması, aynı animasyonu tekrar tekrar yapması, bir anda geriye ışınlanması, NPC'lerin saçma hareketleri vs. hep duruyor. Değişen tek şey dövüş sistemi olmuş. Artık ağır saldırı için R2'ye basmak yerine R1'e basılı tutuyoruz. Birde düşmanlar saldırılarımıza tepki vermediği için arka arkaya saldıramıyoruz. Adamın kafasına kılıçla vurup duruyorsunuz fakat o sanki hiçbir şey olmamış gibi karşı saldırı yapmaya devam ediyor. Gizlilik kısımları daha odaklı ve birazcık daha düzgün olmuş(Hâla daha zorlayıcı bir gizlilik yok. Tek çalıda ıslık çala çala tüm düşmanları öldürebiliyorsunuz) o kadar. Gerçi Valhalla'da bile oyun düşman ne kadar güçlü olursa olsun herkese gizlilikle tek atmanıza izin verirken bu oyunda tek atmayı bırakın yarım canını bile alamadığınız düşmanlar olmuş. Açık dünya ise AC Origins gibi çölden ibaret. Açık dünya etkinlikleri ise git şunu koru, şunu çal gibi basit kontratlar bir yana yine sarı renkteki boncuğa gidip sandığı açıp yeni silah kazanmaktan ibaret. Tek fark bu sefer sarı boncuklar haritada gözükmüyor. Oyun içinde kartalarınız ile etrafa bakarken gözüküyor. Daha fazla detaya oyunu bitirince inceleme konusu açarak gireceğim. Zaten baktığım kadarıyla insanlar ortalama 12 saatte hikâyeyi, 22 saatte tüm oyunu bitirmiş.

Hocam konunun özü şu olabilir mi?: "Ubisoft bi' kere daha s*çtı ve hepimiz o b*ku suratımızı büke büke zorla yedik."

Ya bu firmanın oyunlarını ne zaman oynayıp eleştirsem yorum yapsam eleştirilerimin hep aynı olduğunu fark ettim. Asla sözleri değişmiyor, hep belli başlı şeyleri kullanarak yorum yapıyorum. Ulan insan azıcık utanıp kendine çeki düzen verir be. Hâlâ ve hâlâ aynı oyunu makyajlayıp önümüze çıkartıyorlar ve oyuncular bu oyuna hâlâ yüklü miktarda paralarla alıyor ve bu firmayı destekliyor.

Ben anlamıyorum bu insanları gerçekten; yaptıkları oyunlar kendini tekrar edince biz de kendimizi tekrar etmeye başladık papağan gibi. Yazık be, gerçekten. Şu serisinin potansiyelini mahvettiler. Yıllardır dilimde söylemek tüy bitti; ben bıktım bu adamlara laf etmekten ama bu adamlar hâlâ bıkmadılar ya.

Yapay zekası olmayan gizlilik oyununa göre iyi bile puan almış. Kombata vs. girmiyorum bile.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…