Assassin's Creed Mirage Metacritic puanı 77 oldu

• Konuyu başlatan 490836
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 45
  • Görüntüleme 5.335
Hocam konunun özü şu olabilir mi?: "Ubisoft bi' kere daha s*çtı ve hepimiz o b*ku suratımızı büke büke zorla yedik."
Kısaca evet, böyle fakat bence AC Mirage bazı konularda Valhalla'nın bile gerisinde kalmış. Ya atmosfer olarak zaten bir Odyssey seviyesinde iç açan veya AC Unity seviyesinde bir görsel kalite beklemiyordum, şaka bir yana 2014'de nasıl bir oyun yaptılarsa hâla daha yeni oyunları o oyunun görsel kalitesine ve açık dünya canlılığına ulaşmıyor, fakat AC Origins'i o iç bayan çöl atmosferine geri dönülmesi çok hoş olmamış. İzlediğim eleştiri videolarından ve sürekli öne çıkmasından Bağdat tüm haritayı kapsayacak ve çölü hissetmeyeceğiz sanıyordum ama öyle değil. AC Origins'deki İskendiriye gibi olmuş. Haritanın büyük bir kısmı yine "yaban" diye geçen çöl kısımlarından ibaret. Ha oyun sizi o çöl kısımlarına çok yönlendirmediği gibi gördüğüm kadarıyla o çöllerde yerleşim yerleri de var. Fakat yine de boş boş seyahat etmek artık o kadar sarmıyor.

@490836, anladığım kadarıyla tipik Assasin's Creed oyunu. Assasin's Creed dediğimiz şeyin gizlilik esaslı oyun olması gerekirken böyle olması da oldukça eksi puan ve Ubisoft'un oyununu değiştirmeye de pek niyeti yok gibi. Aynı oyunun, tekrar aynısı yapılmasına rağmen 77 puan almış. Düşük puanları görmediği sürece Ubisoft'un da değiştirmeye niyetinin olduğunu sanmıyorum.

Oyunu iade edip Ubisoft+ aldım bunu bile aldığıma biraz pişman oldum açıkçası. Yani sadece tek şey söylemek istiyorum combat düzgün olsaymış oynanabilir bir oyun olacakmış. Atmosfer gayet güzel çünkü, Bağdat'da gezmek, müzikler falan hoşuna gidiyor insanın. Hikaye ve sunumu zaten Valhalla'da bile berbatken bundan iyi bir şey beklemek saçma olur. En büyük sıkıntı combat bence, gerçekten köklere dönmüşler. Aşırı ilkel, AC1 oynuyorum sanki. Kılıcı savurması, parry yapması aşırı eğreti duruyor. Bir de kılıçla vurduğumuz adam hiçbir şey olmamış gibi üstümüze yürümeye devam etmesin bir zahmet artık yıl olmuş 2023. Ayrıca Valhalla'da bile ayarlardan herkese hidden blade ile tek atmayı açabiliyorsun, ama gizlilik abidesi olacak Mirage'da tek atamadığın askerler var canının yarısı bile gitmiyor ve combat aşırı kötü olduğu için direkt ölüyorsun ya da çok uğraşıyorsun onları kesmek için. Cidden şu şekilde Valhalla'ya DLC olarak çıkartsa bütün övgüleri alacaktı belki ama daha fazla para kazanmak için oyun olarak çıkartmayı tercih ettiler. Ama bu sadece günü kurtarır, Mirage yüzünden bir sonraki büyük oyunlarında oyuncu kaybedeceklerini düşünüyorum.

@Lapsekilli bıg smoke Ubisoft için oyununun puanı fark etmez😀 oyun sattı mı? Satmadı mi? Bu onlar için önemli. Satarsa aynı oyundan 10 tane daha çıkarıyorlar😁

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı