Assassin's Creed Valhalla düşük işlemci kullanımı

DeathStroke123

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Meslek
Polis Memuru
Arkadaşlar 1050 Ti'li laptopum ile oyunu 20 FPS'de oynuyorum. İşlemciyi neredeyse hiç kullanmıyor %50'yi geçmiyor. YouTube'da aynı işlemciyle test yapanlarda %80 ve %85 üstü kullanıyor. Throttle oluyor mu diye bakıyorum, Throttle problemi de yok.
Özelliklerim:
i5-7300HQ
GTX 1050 Ti
8x2 16 GB RAM
500 GB NVME M.2 SSD
1 TB HDD 7200 RPM

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam oyunlarda işlemci kullanımı çoğunlukla yüzde 50 civarı olur zaten YouTube'da test edenlerin işlemci kullanımının yüksek olmasının sebebi arkada kayıt programı çalıştığı içindir diye düşünüyorum.

@Yunus Emre Gürbüz Evet hocam. Oyunu 1080p Low ayarlarda kasmadan oynayabiliyor. Ama ben 20 FPS üstünü göremiyorum.
Size örnek test videosu atayım.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

@Yunus Emre Gürbüz Evet hocam. Oyunu 1080p Low ayarlarda kasmadan oynayabiliyor. Ama ben 20 FPS üstünü göremiyorum.
Size örnek test videosu atayım.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ayarları aynı yaptığınız halde mi FPS farkı o kadar fazla oluyor? Eğer öyleyse bilgisayarınız fazla ısınıyor olabilir. GPU kullanımını da söyler misiniz?

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    2,9 MB · Görüntüleme: 96
@Yunus Emre Gürbüz Ayarlarım bu şekilde hocam. SS olarak atıyorum. Oyun içi benchmark testi. Ben herhangi bir ısınma problemi göremiyorum. @jax teller fanboyu @Mithrandir41 @icyWex
Hocam attığınız videoya göre sizde gerçekten ciddi FPS düşüşü var ama video doğru mu emin olamadım, masaüstü bilgisayardaki 1050 Tİ ile performans testi izledim, ortalama 35-40 FPS alıyor, sizinkinin dizüstü olduğunu düşünürsek biraz düşüş olması gerekir masaüstüne göre ama bu arkadaş nasıl o kadar yüksek FPS almış bilemedim. Bu arada attığınız videodaki kişinin ekran kartı 4GB, yani farklı bir model olabilir videodaki kart.

@Yunus Emre Gürbüz Hocam sadece benimkinin VRAM'i düşük. Özellikleri aynı. Bir de test ederken bir şey fark ettim. Windows 10 Bussiness Edition yazıyor. Ama ben PC ye Windows 10 Pro kurmuştum. Hocam yardım edin valla oyunu ne ümitlerle aldım. Youtubede bir sürü test videosu izledim. Hepsi bu videodakiyle aynı performansı veriyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı