Assassin's Creed Valhalla FPS sorunu yaşayan var mı?

Kilopat
Daha fazla  
Assassin's Creed valhalla FPS sorunu yaşayan var mı?

Enis Kirazoğlu PC'de optimizasyon sorunları olabilir demişti. Update falan geldi mi ve optimizasyonu ne durumda?

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet gerçekten optimizasyonda biraz problem var, Enis Kirazoğlu'nun yaşadığı problemi bende yaşıyorum ne yazık ki. 1 saat veya daha uzun süre oynadığım zamanlarda fps kendi kendine düşmeye başlıyo sonrasında tekrar yükseliyo. Bu böyle kısır döngü içinde devam ediyo.. Watch Dogs Legion'da da optimizasyon problemi vardı 2.5GB'a yakın güncelleme geldi hiçbişey düzelmedi. Valhalla'ya da daha ilk günden güncelleme geldi ama performans yine değişmedi. Klasik Ubisoft saçmalığı maalesef, bu şekilde oynamaya mahkumuz Ubisoft oyunu oynamayı göze aldıysak. ShapeRR arkadaşın dediği gibi, konsolda oynama imkanı olan varsa mutlaka konsolda oynasın PC'de optimizasyon pek iyi değil.

Artı -1 Eksi
Oyunda köyde, şehirde, karda, bozkırda hepsi farklı fps veriyor. İnanılmaz bir hareketlilik var bu kadar olmasi iyi de değil normalde değil ama alıştık artık ...

Bence genel olarak ekran kartlarını güçlü yapmıyorlar ya. Örneğin RTX 3080'i ele alalım. Bu oyunda 1440 P çözünürlükte ağır sahnelerde 65 FPS'e kadar düşüyor. O kadar para verip böyle performans görmek üzücü. Sanırım PS5 sabit 60 FPS veriyor konsola geçeceğim gibi.

Ps5 çoğu oyunda 4k da 60FPS veremiyor... İncelemelere bakın.

Büyük ihtimalle enis kirazoğlu'nun bilgisayarı çok ısındığı için kasıyordur çünkü bende aynı sorunu başka oyunlarda yaşıyorum 1 saat oynadıktan sonra kasıyor.

Bende ekran kartı CPU m buz gibi neredeyse fakat yine de savaşlarda FPS düşmesi yiyorum.

PS5 çoğu oyunda 4K'da 60FPS veremiyor... İncelemelere bakın.

Bu oyun ve spıder man bir de son çıkan CoD oyununda veriyor. Baya güçlü gibi geldi bana. 4 k yerine 1440 p oluyorsa konsolda daha stabil kare oranı da sağlar gibi gözüküyor.

Oyun çok büyük performans problemleri barındırıyor. Yani nasıl bu kadar boktan grafiklere sahip olup hem de bu kadar iğrenç bir performans gösterir anlamıyorum. Full ayarlarda oynuyorum önümde çimenler daha yeni yükleniyor. 60FPS falan ben geçtim çünkü almak imkansız gibi bir şey 2080 gibi kartınız yoksa. Ayarları full yaptım, Res. Scaling 1.2x'ye getirdim ve FPS'i 30'a sabitledim ilk defa 30 FPS oyun oynuyorum o kadar fena değilmiş alıştım.

Bu arada oyunda memory (bellek) sızıntısı var o yüzden 30-40 dk sonra kasmaya başlıyor. VRAM benim 5GB kullanıyor başlarda ama 20-30 dk sonra sınıra yani 6GB ulaşıyor (2060 kartı ile). 1080P çözünürlükte böyle bir şey görmedim hiç kesinlikle beceriksizlik Ubisoft tarafında. Aynı sistem ile 2K maksimum ayarlarda oyun oynarken anca 5GB gören VRAM ilk defa sınırı geçiyor.

Oyunun kendisi muazzam ama iyi bir PC yoksa kesinlikle almayın.

Hakikaten problemli bir oyun. Watch Dogs Legion da yeni bir oyun, o da en az Valhalla kadar VRAM yiyor. Benim 1650 Ti laptopta Watch Dogs'da 1080P ultra'da 30 FPS alabilirken Valhalla'da very high'da 30 FPS bile görmüyor, 20'lerde geziyor. Anca high ayarlarda 30-40 FPS arası alabildim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…