AC serisi içinde beni assassinlik yapmaya zorlayan tek oyun Unity idi. Combat mekaniği zordu ve tek tuşla counter yapıp 500 kişiyi kesemiyordun serinin önce ki oyunlarında olduğu gibi. Başına 4-5 kişi toplanınca bile zorlanmaya başlıyordun. Başın mutlaka ağrıyordu combatı çok fazla zorlarsan. Üstüne üstelik parkur mekanikleri de çok çok güzeldi. Gel gör ki oyun teknik sebeplerden dolayı beğenilmedi. Oysa ki potansiyeli oldukça yüksek bir oyundu ve önce ki oyunlarla da güzel bağlanmıştı. Arno reis üzerinden güzel bir üçleme çıkabilir ve yeni bir Ezio olabilirdi. Aynı şey Bayek içinde geçerli. Ubisoft eline geçen fırsatları değerlendirip adam akıllı oyunlar çıkarmak yerine her sene aynı oyunları çıkarayım da para kazanayım kafasında. Bazı firmalardan örnek almalılar.
İşin bir de böyle bir boyutu var. Yüksek seviye ekran kartlarıyla 45-50 FPS almaya hazır mıyız?Eki Görüntüle 553141
Dediklerinize katılıyorum. İyice suyu çıktı. Sadece hikaye olarak değil de oynanış, fizik kalitesi ve animasyon olarak da kalitesizleşti oyun. Hele Odyssey Origins'e tıpa tıp benzemesine rağmen bir sürü ufak tefek şey downgrade edilmiş durumda. Bu viking oyunundan da nedense hiç beklentim yok benim ya
Artık seriyi sonlandırmaları gerekiyor. İyice Skyrim-Witcher karışımı olmaya başladı
Seriyi sonlandırmaktan ziyade ismini değiştirmeleri kafi benim için. AC kafasıyla bakmayınca (ben o kafayla bakmayı uzun süre önce bıraktım tavsiye ederim) son çıkan 2 oyun benim hoşuma gidiyor açıkçası
Ya sanırım şöyle düşünüyorlar; mesela Amerika'lı bir balıkçı filmi işleyelim. 2. filmde Türk balıkçı çekelim. 3. filmde ise Ukrayna'lı bir balıkçı filmi çekelim. Yani mantık bu gibi. Farklı coğrafya ve farklı dinamiklerden yola çıkarak aynı mantığı gütmek. Ama ne zaman ki suikast olayını çıkardı. O zaman biter. Bence mantık güzel. Ama dediğiniz gibi kardeşliği, suikast olaylarını aynı işledikleri sürece gayet iş yapar.
Benim şahsi fikrim gidilebilecek en geçmiş zaman altairim zamanıydı. Revelations ta flashbacklerle bize her şeyi anlattılar ve Ezio'nun hikayesini sonlandırdılar. Sonra 3'te desmond junoyu serbest bıraktı ve oyun orada bitti. 8 yıl oldu. İşledikleri hiçbir konu ana konu değil. Tamamen yan oyun gibi çıkıyorlar. Yani ben AC'yi seven biri olarak 3'ten sonraki hikayeyi görmek istiyorum. Ben ne yapim suikastçilerin kurucusunu. Ne yapim yunanistanı vikingleri. Benim bunlarla işin yok ki. Star Wars serisimi izliyoruz arkadaş. Sondan başa doğru oyun çekiyorsunuz. Origins'ten beri çıkan her fragman sinirlerimi bozuyordu benim. Modern dünyada geçen bir oyunla final yapıp efsane olarak kalacaklarına hala binlerce yıl geçmişe gidiyorlar. Hikayeler yine yan hikaye gibi ana konuyla alakasız oluyor.
Konuyu açalı biraz olmuş ama görünce yazayım dedim. Siz bu yorumları hangi kafayla neyi düşünerek yazıyorsunuz anlamıyorum gerçekten. Ciddi anlamda Ubisoft'un eskisi gibi bir AC oyunu yapıp hatta mükemmel kusursuz yapıp sattırabileceğini satabileceğini düşünen var mı arkadaşlar 2020 yılındayız ve lütfen diğer oyunlara bir göz atın. Dostum yazdığın bazı şeylerde çok haklısın gerçekten sonuna kadar katılıyorum. Fakat bugün Ubisoft muazzam bir AC oyunu yapsa tam bir suikastçi olsak yarın bütün "nerede yaaa o eski AC oyunları" diyen tayfa bu ne be odysey bile daha güzel bundan diyecek. Sebebi bariz belli insanlar artık fantastik bir şeyler arıyor satmıyor artık o fikirler. Eğer Rockstar gibi bir firma değilseniz insanlara gerçekçi içinde uçuk senaryolar barındırmayan bir oyunu imkanı yok aldıramazsınız. Benim şahsi düşüncem Ubisoft Origins'te yeni bir şey denedi kısmen tuttu. Odysey Origins'in hataları ve eksikliklerinin büyük kısmının giderilmiş olduğu bir oyundu ki vuruş hissiyatı oynanışı gayet harikaydı. Oyun gizlilik oyunu değil diyenler oyunu oynayamadığı için boş atıp tutuyor. Oyunda ne istersen o oluyorsun. Şahsen koca yunanistanı fetih savaşları hariç tamamen gizlilikle spartaya kattım. Uzun yıllardır da ilk defa bir AC oyunu için çok hypelandım. Umarım batar falan yazmışsın bir de tatsız. Ubisoft'a gelene kadar bir sürü dolusu firma var eleştiri yapılmasını hakeden. Yapmayın etmeyin. Bir Unity faciası oldu diye adamlar ne yapsa kafalarına atıyosunuz. Yapıyorlar uğraşıyorlar işte bir şeylere. Ne bekliyorsunuz Witcher mı çıkarsınlar Skyrim mi çıkarsınlar Red Dead Redemption mı yapsınlar. Ubisoft'un hiçbir zaman efsane olacak bie oyunu olmayacak arkadaşlar. Ubisoft'un oyunlarını alırsınız bazısı lanet ettirir bazısını oynarken de gerçekten zevk alır oturur oynarsınız. Oyun bittikten sonra boşluğa düşmezsiniz. Senaryolar bittikten sonra keşke daha uzun olsaydı demezsiniz. Günümüz Ubisoft'u için konuşuyorum. Şahsi fikirlerim bu yönde. Saygıda kusur ettiysem affola. İyi sosyaller.