Assassin's Creed Valhalla hakkında

AC serisi içinde beni assassinlik yapmaya zorlayan tek oyun Unity idi. Combat mekaniği zordu ve tek tuşla counter yapıp 500 kişiyi kesemiyordun serinin önce ki oyunlarında olduğu gibi. Başına 4-5 kişi toplanınca bile zorlanmaya başlıyordun. Başın mutlaka ağrıyordu combatı çok fazla zorlarsan. Üstüne üstelik parkur mekanikleri de çok çok güzeldi. Gel gör ki oyun teknik sebeplerden dolayı beğenilmedi. Oysa ki potansiyeli oldukça yüksek bir oyundu ve önce ki oyunlarla da güzel bağlanmıştı. Arno reis üzerinden güzel bir üçleme çıkabilir ve yeni bir Ezio olabilirdi. Aynı şey Bayek içinde geçerli. Ubisoft eline geçen fırsatları değerlendirip adam akıllı oyunlar çıkarmak yerine her sene aynı oyunları çıkarayım da para kazanayım kafasında. Bazı firmalardan örnek almalılar. :D

AC serisi içinde beni assassinlik yapmaya zorlayan tek oyun Unity idi. Combat mekaniği zordu ve tek tuşla counter yapıp 500 kişiyi kesemiyordun serinin önce ki oyunlarında olduğu gibi. Başına 4-5 kişi toplanınca bile zorlanmaya başlıyordun. Başın mutlaka ağrıyordu combatı çok fazla zorlarsan. Üstüne üstelik parkur mekanikleri de çok çok güzeldi. Gel gör ki oyun teknik sebeplerden dolayı beğenilmedi. Oysa ki potansiyeli oldukça yüksek bir oyundu ve önce ki oyunlarla da güzel bağlanmıştı. Arno reis üzerinden güzel bir üçleme çıkabilir ve yeni bir Ezio olabilirdi. Aynı şey Bayek içinde geçerli. Ubisoft eline geçen fırsatları değerlendirip adam akıllı oyunlar çıkarmak yerine her sene aynı oyunları çıkarayım da para kazanayım kafasında. Bazı firmalardan örnek almalılar. :D

Unity ne kadar çıktıgı zaman buglarla dolu olsada. Keşke 1 sene daha geç çıkmış bir oyun olsaydı diyorum. Assassinliği iliklerimize kadar hissettiğimiz bir oyun hataların ve bugların gölgesinde kaldı. Parkur sistemi harika olan. Her suikastte bize seçenekler sunan 10-15 kişiye bodozlama dalmadan. Gizliliğin ön planda oldugu gerçek bir Assassin oyunuydu. Fakat bu kadar güzel mekanikleri Bugisoft yine yerle bir etti. Oyunu yangından mal kaçırır gibi çıkardı. Kötü bir hikaye ve hatalar oyunun bu mükemmel özelliklerini gölgeledi.
İşin bir de böyle bir boyutu var. Yüksek seviye ekran kartlarıyla 45-50 FPS almaya hazır mıyız?Eki Görüntüle 553141

Mükemmel bir görsel ya. Bundan daha güzel açıklanamazdı gerçekten.
Dediklerinize katılıyorum. İyice suyu çıktı. Sadece hikaye olarak değil de oynanış, fizik kalitesi ve animasyon olarak da kalitesizleşti oyun. Hele Odyssey Origins'e tıpa tıp benzemesine rağmen bir sürü ufak tefek şey downgrade edilmiş durumda. Bu viking oyunundan da nedense hiç beklentim yok benim ya :D

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Artık seriyi sonlandırmaları gerekiyor. İyice Skyrim-Witcher karışımı olmaya başladı :)

Tipik ubisoft birşeyin ucunu tuttumu bırakmıyor. Eskiden trailerleri izleyince heyecanlanırdım. Şimdi gram heyecan yok. AC ve Vikings ne alaka. 0 beklenti
Seriyi sonlandırmaktan ziyade ismini değiştirmeleri kafi benim için. AC kafasıyla bakmayınca (ben o kafayla bakmayı uzun süre önce bıraktım tavsiye ederim) son çıkan 2 oyun benim hoşuma gidiyor açıkçası :)

Hocam şimdi AC 3 te seriyi bitirselerdi öyle bakmazdık. Ama AC 3 te ucu çok açık bitti. İnsanlar acaba ne olacak diye düşünürken black flag diye bir oyun çıkardılar ana konuyla alakası yok. Ondan sonra bütün oyunlardada birşey olmadı. Hala junonun hikayesi yok. Biz bu hikayeyi bekliyoruz. Adamlar mısıra gidiyor yunanistana gidiyor.

Ya sanırım şöyle düşünüyorlar; mesela Amerika'lı bir balıkçı filmi işleyelim. 2. filmde Türk balıkçı çekelim. 3. filmde ise Ukrayna'lı bir balıkçı filmi çekelim. Yani mantık bu gibi. Farklı coğrafya ve farklı dinamiklerden yola çıkarak aynı mantığı gütmek. Ama ne zaman ki suikast olayını çıkardı. O zaman biter. Bence mantık güzel. Ama dediğiniz gibi kardeşliği, suikast olaylarını aynı işledikleri sürece gayet iş yapar.

Ya sanırım şöyle düşünüyorlar; mesela Amerika'lı bir balıkçı filmi işleyelim. 2. filmde Türk balıkçı çekelim. 3. filmde ise Ukrayna'lı bir balıkçı filmi çekelim. Yani mantık bu gibi. Farklı coğrafya ve farklı dinamiklerden yola çıkarak aynı mantığı gütmek. Ama ne zaman ki suikast olayını çıkardı. O zaman biter. Bence mantık güzel. Ama dediğiniz gibi kardeşliği, suikast olaylarını aynı işledikleri sürece gayet iş yapar.

Benim şahsi fikrim gidilebilecek en geçmiş zaman altairim zamanıydı. Revelations ta flashbacklerle bize herşeyi anlattılar ve ezionun hikayesini sonlandırdılar. Sonra 3 te Desmond junoyu serbest bıraktı ve oyun orada bitti. 8 yıl oldu. İşledikleri hiçbir konu ana konu değil. tamamen yan oyun gibi çıkıyorlar. Yani ben Ac yi seven biri olarak 3 ten sonraki hikayeyi görmek istiyorum. Ben ne yapim Suikastçilerin kurucusunu. Ne yapim yunanistanı vikingleri. Benim bunlarla işin yokki. Star wars serisimi izliyoruz arkadaş. Sondan başa doğru oyun çekiyorsunuz. Originsten beri çıkan her fragman sinirlerimi bozuyordu benim. Modern dünyada geçen bir oyunla Final yapıp efsane olarak kalacaklarına hala binlerce yıl geçmişe gidiyorlar. Hikayeler yine yan hikaye gibi ana konuyla alakasız oluyor.

Benim şahsi fikrim gidilebilecek en geçmiş zaman altairim zamanıydı. Revelations ta flashbacklerle bize her şeyi anlattılar ve Ezio'nun hikayesini sonlandırdılar. Sonra 3'te desmond junoyu serbest bıraktı ve oyun orada bitti. 8 yıl oldu. İşledikleri hiçbir konu ana konu değil. Tamamen yan oyun gibi çıkıyorlar. Yani ben AC'yi seven biri olarak 3'ten sonraki hikayeyi görmek istiyorum. Ben ne yapim suikastçilerin kurucusunu. Ne yapim yunanistanı vikingleri. Benim bunlarla işin yok ki. Star Wars serisimi izliyoruz arkadaş. Sondan başa doğru oyun çekiyorsunuz. Origins'ten beri çıkan her fragman sinirlerimi bozuyordu benim. Modern dünyada geçen bir oyunla final yapıp efsane olarak kalacaklarına hala binlerce yıl geçmişe gidiyorlar. Hikayeler yine yan hikaye gibi ana konuyla alakasız oluyor.

Konuyu açalı biraz olmuş ama görünce yazayım dedim. Siz bu yorumları hangi kafayla neyi düşünerek yazıyorsunuz anlamıyorum gerçekten. Ciddi anlamda Ubisoft'un eskisi gibi bir AC oyunu yapıp hatta mükemmel kusursuz yapıp sattırabileceğini satabileceğini düşünen var mı arkadaşlar 2020 yılındayız ve lütfen diğer oyunlara bir göz atın. Dostum yazdığın bazı şeylerde çok haklısın gerçekten sonuna kadar katılıyorum. Fakat bugün Ubisoft muazzam bir AC oyunu yapsa tam bir suikastçi olsak yarın bütün "nerede yaaa o eski AC oyunları" diyen tayfa bu ne be odysey bile daha güzel bundan diyecek. Sebebi bariz belli insanlar artık fantastik bir şeyler arıyor satmıyor artık o fikirler. Eğer Rockstar gibi bir firma değilseniz insanlara gerçekçi içinde uçuk senaryolar barındırmayan bir oyunu imkanı yok aldıramazsınız. Benim şahsi düşüncem Ubisoft Origins'te yeni bir şey denedi kısmen tuttu. Odysey Origins'in hataları ve eksikliklerinin büyük kısmının giderilmiş olduğu bir oyundu ki vuruş hissiyatı oynanışı gayet harikaydı. Oyun gizlilik oyunu değil diyenler oyunu oynayamadığı için boş atıp tutuyor. Oyunda ne istersen o oluyorsun. Şahsen koca yunanistanı fetih savaşları hariç tamamen gizlilikle spartaya kattım. Uzun yıllardır da ilk defa bir AC oyunu için çok hypelandım. Umarım batar falan yazmışsın bir de tatsız. Ubisoft'a gelene kadar bir sürü dolusu firma var eleştiri yapılmasını hakeden. Yapmayın etmeyin. Bir Unity faciası oldu diye adamlar ne yapsa kafalarına atıyosunuz. Yapıyorlar uğraşıyorlar işte bir şeylere. Ne bekliyorsunuz Witcher mı çıkarsınlar Skyrim mi çıkarsınlar Red Dead Redemption mı yapsınlar. Ubisoft'un hiçbir zaman efsane olacak bie oyunu olmayacak arkadaşlar. Ubisoft'un oyunlarını alırsınız bazısı lanet ettirir bazısını oynarken de gerçekten zevk alır oturur oynarsınız. Oyun bittikten sonra boşluğa düşmezsiniz. Senaryolar bittikten sonra keşke daha uzun olsaydı demezsiniz. Günümüz Ubisoft'u için konuşuyorum. Şahsi fikirlerim bu yönde. Saygıda kusur ettiysem affola. İyi sosyaller.

Konuyu açalı biraz olmuş ama görünce yazayım dedim. Siz bu yorumları hangi kafayla neyi düşünerek yazıyorsunuz anlamıyorum gerçekten. Ciddi anlamda Ubisoft'un eskisi gibi bir AC oyunu yapıp hatta mükemmel kusursuz yapıp sattırabileceğini satabileceğini düşünen var mı arkadaşlar 2020 yılındayız ve lütfen diğer oyunlara bir göz atın. Dostum yazdığın bazı şeylerde çok haklısın gerçekten sonuna kadar katılıyorum. Fakat bugün Ubisoft muazzam bir AC oyunu yapsa tam bir suikastçi olsak yarın bütün "nerede yaaa o eski AC oyunları" diyen tayfa bu ne be odysey bile daha güzel bundan diyecek. Sebebi bariz belli insanlar artık fantastik bir şeyler arıyor satmıyor artık o fikirler. Eğer Rockstar gibi bir firma değilseniz insanlara gerçekçi içinde uçuk senaryolar barındırmayan bir oyunu imkanı yok aldıramazsınız. Benim şahsi düşüncem Ubisoft Origins'te yeni bir şey denedi kısmen tuttu. Odysey Origins'in hataları ve eksikliklerinin büyük kısmının giderilmiş olduğu bir oyundu ki vuruş hissiyatı oynanışı gayet harikaydı. Oyun gizlilik oyunu değil diyenler oyunu oynayamadığı için boş atıp tutuyor. Oyunda ne istersen o oluyorsun. Şahsen koca yunanistanı fetih savaşları hariç tamamen gizlilikle spartaya kattım. Uzun yıllardır da ilk defa bir AC oyunu için çok hypelandım. Umarım batar falan yazmışsın bir de tatsız. Ubisoft'a gelene kadar bir sürü dolusu firma var eleştiri yapılmasını hakeden. Yapmayın etmeyin. Bir Unity faciası oldu diye adamlar ne yapsa kafalarına atıyosunuz. Yapıyorlar uğraşıyorlar işte bir şeylere. Ne bekliyorsunuz Witcher mı çıkarsınlar Skyrim mi çıkarsınlar Red Dead Redemption mı yapsınlar. Ubisoft'un hiçbir zaman efsane olacak bie oyunu olmayacak arkadaşlar. Ubisoft'un oyunlarını alırsınız bazısı lanet ettirir bazısını oynarken de gerçekten zevk alır oturur oynarsınız. Oyun bittikten sonra boşluğa düşmezsiniz. Senaryolar bittikten sonra keşke daha uzun olsaydı demezsiniz. Günümüz Ubisoft'u için konuşuyorum. Şahsi fikirlerim bu yönde. Saygıda kusur ettiysem affola. İyi sosyaller.

Estafurullah hocam sonuçta senin fikrin bu ne kusuru. Ama sana şöyle söylemek istiyorum. Unity Erken çıktıgı için ve tamamlanamadığı için bir faciaydı. Fakat oynanış gizlilik parkur ve grafik anlamında acayip geliştirilmiş bir oyundu. Tek suçu 1 sene erken çıkmasıydı. Unity 2014 te değilde 2015 te hataları tamamen giderilmiş bir oyun olarak çıksaydı işteo zaman faciayı yaşamazdı. Benim derdim fantastiklik falan filan değil. Oyun zaten ana senaryo gereği yeterince fantastik. Takılmış oldugum 2 şey var. Ana senaryoda herhangi bir tanrının varlığını inkar ediyor ve üstün kadimlerden bahsediyorlar. Dünyayı onlar yaratmış ve onlar kurtarmaya çalışıyor. Zaten 3 te junoyu serbest bırakarak olası döngüyü ve kıyameti engelledik. Bunca şeyden sonra Originste anubisi gördük. Yani o kadar kopuk ve saçma sapan bir senaryo ki ne desek boş. Onun dışında oyunu nasıl yaptıklarının gerçekten benim için önemi yok. Benim tek önemsediğim ve yıllardır beklediğim şey. 2012 deki ucu açık hikayeyi bitirmeleri. 8 yıldır ana hikayeyle alakalı hiçbirşey yok. Bu kadar kötü olamaz gerçekten. Olay gerçekçilik ya da başka birşey değil. Olay tamamen senaryo. İnsanların aklıyla alay eder gibi , ileri gitmeleri gereken yerde geriye gidiyorlar. Şu konuda da sana katılmıyorum. Ubisoft eğer hikayenin devamını çıkartır ve AC 2 ayarında bir oyun yaparsa. Emin ol son 5-6 yılın satış patlamasını yapar ve oyun ciddi anlamda beğenilir. ama ubisofttan bahsediyoruz. Amacı sadece para olan 5 para etmez bir firma.

Son düzenleme:
Hem Viking olacaksın, hem de Assassin. Ben bu ikiliyi yan yana hiç bağdaştıramadım. :) Aynı şekilde Odyssey için de böyle düşünmüştüm. Paldır küldür savaşa giren ırklara assassin kimliği uyarlamak bana saçma geliyor. Bari oyunun adını değiştirip, Vikings'i ayrı bir savaş oyunu olarak yapsaydılar. Bizim tabirimizle mermiye kafa atacak adamları suikastçi ve gizlilik odaklı olarak oynuyoruz. Bu size de mantıksız gelmiyor mu? :) Kapaktaki karakter de bayağı Ragnarok'a benziyor. O adama yakışmaz kaçak göçek saldırmalar, duvardan duvara hoplayıp zıplamalar. :D Acaba bir gün Hitman gibi modern zamanın Assassin's Creed'ini yapmayı düşünürler mi bunu da merak ettim. Kılıçları bir kenara bırakıp, silahlarla suikastlere girişsek fena olmazdı. En azından denenebilir. :)

Son düzenleme:
Kesinlikle Odyssey ve Origins ile bi kere Assasin serisine son verdiler mmorpg çakması bir oyuna döndü benim için ilk 6 oyun harici çöptür tamamen İsim ile yürümeye çalıştılar en son zevk aldığım ac oyunlar 5. ve 6. oyunları idi AC 3 ve AC Black Flag hatta black flag'de dahi ulen Assasinmiyiz korsanmıyız böyle arafta kalmıştı karakter tam hissiyatı alamıyordum ama oyun zevkliydi. Şuna katılıyorum sağ click counter at sonsuza kadar savaş mekaniği ile daha yıllarca gidemezlerdi ama mekanikleri değiştireyim derken oyunun özünden koptular tamamen artık bir assasin karakteri oynamıyoruz peki dövüş mekanikleri iyi mi benim için yine kocaman bir HAYIR.
AC 10: Antik Mısır
AC 11: Antik Yunan
AC 12 : Antik.. Şaka Şaka

Ubisoft'un hikaye yazma ekibi zaten dağıldı diye biliyorum(Division 2'nin satmamasından sonra). Yeni ekibi dizmeye başlamıştı Ubisoft, bu umarım en son oyun olur.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı